Visit vastmanland konditori bivur skylt toppbild Visit vastmanland konditori bivur skylt toppbild

Konditori Bivur Köping

klassiskt konditori Konditori Bivur Köping

Konditori Bivur Köping

Bivur är känt som konditoriet som bakade den smörgåstårta som i mars 1985 hamnade i Guinness Rekordbok som världens längsta, något som drygt 30 år senare skildrades i Filip och Fredriks film "Tårtgeneralen". På Bivur fikar du förutom smörgåstårta även andra goda bakverk, bland annat den Köpingsunika Halvan.

På konditori Bivur i Köping har det bakats sedan 40-talet. Här har de serverat kunder bakverk, bullar, tårtor och bröd. Neonskylten utanför lyser fortfarande som den gjorde 1985 och många år innan dess.

För att alltid kunna erbjuda kunden färskt fikabröd, tårtor, bakelser så är börjar de att baka strax före gryningen. En del brödsorter är bakade i stenugn, vilket ger brödet en hårdare skorpa och lantligt utseende. De använder kvalitetschoklad från Schweiz (Felchlin) i deras bakverk. Bevurs konditorer komponerar semlor, bakelser och tårtor för alla smaker och tillfällen. Deras kunniga personal tillverkar även alla detaljer i handgjord marsipan.

I bröddisken finns allt från godbitar och vetebullar till bakelser och tårtor, självklart finns den pastellgröna och berömda Halvan.


Tårtgeneralen
Läs mer om konditori Bivur och Hasse Ps gemensamma historia om längsta smörgåstårtan i världen.
Länk: När Tårtgeneralen intog Köping.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål