Visit vastmanland farna herrgard toppbild kategori herrgardar
Visit vastmanland farna herrgard toppbild kategori herrgardar

Herrgårdar

Herrgårdar

Upplev lite lyx i din vardag

Finns det något mysi­gare än att resa till en vack­er, his­torisk her­rgård och förun­dras av de skö­na omgivningar­na? Ta med din part­ner på en roman­tisk her­rgårdsvis­telse, luta dig till­ba­ka och bara slapp­na av och upplev lite lyx i din vardag. 

Utvalda besöksmål inom ”Herrgårdar”

Visit vastmanland kolswa herrgard toppbild

Kohlswa Herrgård

Kohlswa Herrgård är idealiskt för bröllop, familjehögtider och fest. Det fina hotellet hittar du vid Hedströmmens strömmande vatten på landet i en genuin herrgårdsmiljö.

Visit Västmanland schenstromska herrgarden toppbild 1

Schenströmska

Vi ger er nycklarna och ni sätter detaljerna – inga krusiduller. Samla ihop kollegorna, släkten eller vännerna och håll nästa konferens, utbildning, kick off, företagsevent, bröllop eller födelsedagsfest hos oss. Ni anpassar själva vistelsen helt efter era önskemål och behov.

Visit vastmanland wirsbo herrgard toppbild

Wirsbo Herrgård

Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet stoltserar Wirsbo Herrgård strax utanför Västerås. I dag modernt och varsamt renoverad med allt som behövs för en unik upplevelse.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.