Visit vastmanland surahammars kommun stromsholms kanal
Visit vastmanland surahammars kommun stromsholms kanal

Surahammar

Surahammar

Beva­rade bruksmiljöer, intres­san­ta kon­stut­ställ­ningar och den böl­jande Bruk­sle­den. I Sura­ham­mar finns en hel del att göra. Mis­sa till exem­pel inte Gyl­lene Hjulet MC-muse­um eller bo på någon mysig herrgård.

Bli inspirerad

Här bjud­er vi på lite inspi­ra­tion och ock­så tips på smul­tron­ställen i Sura­ham­mar med omnejd

Utvalda besöksmål inom ”Surahammar”

Visit vastmanland wirsbo herrgard toppbild

Wirsbo Herrgård

Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet stoltserar Wirsbo Herrgård strax utanför Västerås. I dag modernt och varsamt renoverad med allt som behövs för en unik upplevelse.

Visit Västmanland schenstromska herrgarden toppbild 1

Schenströmska

Vi ger er nycklarna och ni sätter detaljerna – inga krusiduller. Samla ihop kollegorna, släkten eller vännerna och håll nästa konferens, utbildning, kick off, företagsevent, bröllop eller födelsedagsfest hos oss. Ni anpassar själva vistelsen helt efter era önskemål och behov.

Visit vastmanland ulvsbomuren toppbild

Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv

I Västmanlands storskogar, två timmar väster om Stockholm, möts vildmark och lantliv och även brukshistoria och modern landsbygd. Här på gården sätts de lokala smakupplevelserna i främsta rummet tillsammans med ett professionellt värdskap och gedigen kunskap om gårdens omgivande skogar med sitt rika vilt och fågelliv. Här bor du i en genuin gårdsmiljö med gårds & vildmarksaktiviteter.

Visit vastmanland nadden hotell konferens exterior toppbild

Nadden Hotell & Konferens

I den anrika bruksorten Ramnäs, endast 2,5 mil norr om Västerås, hittar Du detta hotell som erbjuder de stora möjligheterna.

Visit vastmanland genbergs sommarcafe toppbild

Genbergs Sommarcafé

Genbergs Sommarcafé i Virsbo är ett familjedrivet café. Caféverksamheten som hyllar brukets historia har blivit ett populärt utflyktsmål i Västmanland. Ett smultronställe i sig själv vackert placerad intill slussen vid Strömsholms kanal i Virsbo.

Visit vastmanland bruksleden toppbild variant1

Bruksleden

Från Mälardalens slätter kan du vandra norrut in i Bergslagens djupa skogar och böljande terräng. Leden passerar ett omväxlande natur- och kulturlandskap där små brukssamhällen med spännande historia och många sevärdheter utgör ett karakteristiskt inslag.

Visit vastmanland stromsholms kanal toppbild

Strömsholms Kanal

Upplev en historisk vattenväg Välkommen till Strömsholms Kanal – en av de vackraste och mest upplevelserika kanalerna i Sverige. Genom historiska bruksbygder, från Barken i norr till Mälaren i söder, går den elva mil långa Strömsholms Kanal.

Visit vastmanland halleskogsbrannan toppbild

Hälleskogsbrännans Naturreservat

Naturreservat som omfattar en stor del av det avbrända området vid den stora Skogsbranden i Västmanland 2014. Efter en skogsbrand uppstår en speciell miljö där ett stort antal mycket ovanliga och hotade arter trivs.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.