Visit vastmanland lokalt pa tallriken toppbild
Visit vastmanland lokalt pa tallriken toppbild

Restauranger

Restauranger

Välkommen att smaka på Västmanland

Här bjuds något för alla smakrik­t­ningar pro­va veg­e­tariskt eller Asi­atiskt, snabb­mat eller långkok. Du kan besö­ka restau­ranger med hun­draåri­ga anor eller nyöpp­nade brasserier. Pas­sion för fina råvaror och omsorgs­fullt lagade måltider har de alla gemensamt.

Utvalda besöksmål inom ”Restauranger”

Visitvastmanland agrill toppbild

Agrill

En kulinarisk hyllning till köttälskaren, med en betagande utsikt över Mälaren, bjuder in till en matupplevelse utöver det vanliga, speciellt utformad för den som uppskattar kött av finaste sort.

Visitvastmanland bistrobox toppbild

Bistro Box

Belägen vid E18 nära Erikslund och STOP128, är det ultimata stoppet för resenärer. Serverar frukost till middag, med fokus på traditionell husmanskost från grunden.

Visitvastmanland bistro lilla stallet toppbildny

Bistro Lilla Stallet

Bistro Lilla Stallet är din kvartersbistro på landet, mitt i stan. Här avnjuter du måltider inspirerade av globala kök, inklusive vedeldade pizzor från Neapel och charkuterier från lokala gårdar.

Visitvastmanland boca toppbild

Boca Restaurang & Bar

Med en design som förenar matsalens värme, loungens avslappnade stil och cocktailbarernas pulserande liv, erbjuder Boca en unik miljö där varje besök blir en minnesvärd upplevelse. Här smälter god mat och skön musik samman.

Visit vastmanland Brasseri Stadsparken Pia Nordlander

Brasseri Stadsparken

Brasserie Stadsparken är en folklig och publikvänlig kvarterskrog mitt i Västerås city, härligt belägen invid Svartån och med Stadsparkens grönska inpå knutarna.

Visitvastmanland bryggans bar bistro

Bryggans Bistro

Belägen vid Lasse Färnlöfs Plats, i hjärtat av Öster Mälarstrand, finns Bryggans Bistro & Bar med enastående utsikt. Denna kvartersbistro erbjuder inte bara en måltid, utan en upplevelse där avkoppling och god mat går hand i hand med panoramautsikten över Mälaren.

Visit vastmanland chamberlin Grill

Chamberlin Grill

Maffiga smaker i makalös miljö - White Guide. Det rustika och råa i historisk industri möter det mjuka och romantiska i en livlig internationell miljö. Med passion för säsongerna tillagas ren och smakrik mat av eld och ånga, följt av sköna viner och ett varmt leende…

Visitvastmanland do eat toppbild

Do eat

Erbjuder en smakresa till det asiatiska köket i en okonstlad atmosfär, där maten talar för sig själv.

Visitvastmanland falkenbergska kvarnen toppbild

Falkenbergska Kvarnen

Upptäck Falkenbergska Kvarnen, en idyllisk pärla längs Svartån. En kort promenad från Västerås centrum öppnar denna destination upp för lunch, middagar och specialevenemang.

Visitvastmanland frank toppbild

Frank

En bistro där charm möter ambition. Med sin unika middagsformel "Frank Rules", erbjuder FRANK en middagsupplevelse utöver det vanliga i en intim och avslappnad miljö.

Visitvastmanland grekisk grill o bar toppbild

Grekiska Grill & Bar

Grekiska Grill & Bar är din biljett till Grekland mitt i staden. Med sin stora uteterrass och öppna grillkök, är detta en plats där Grekland semestrarnas smaker och atmosfär återupplivas.

Visit vastmanland hermanas toppbild

Hermanas

På Hermanas i Västerås kommer du få uppleva något nytt efter varje besök. Här serveras du tacos i olika kombinationer som du kan avnjuta i en skön atmosfär och en personal som får dig att alltid lämna baren med ett leende.

Visit vastmanland hogsjo vardshus exterior sommarbild toppbild

Högsjö Wärdhus

Khwanruen Johansson, driver Högsjö Wärdshus sedan 2016. Ägaren är ursprungligen från Thailand och därmed får du en härlig kombination av såväl klassisk svensk husmanskost som thailändsk wok.

Visistvastmanland ilmondo toppbild

Il Mondo

Il Mondo, en pärla i Västerås, bjuder in till en trattoria-upplevelse där traditionella italienska rätter möter en hemtrevlig atmosfär. Denna destination är din biljett till Italien, mitt i stadens hjärta.

Jadersbruks Herrgard Arboga ikonblommor

Jädersbruks Herrgård

Jädersbruks Herrgård är en historisk byggnad där platsen är omnämnd redan i medeltida skrifter. År 1885 var den nuvarande Jädersbruks Herrgård färdig byggd. Här finns idag Jädersbruks ekologiska herrgård som drivs företrädesvis med en ekologisk profil med restaurang, kafé och B&B.

Visit vastmanland k9 toppbild

Kajplats 9

Kajplats 9 i Tullhuset är en läckert inredd krog av internationellt snitt som fokuserar på råvaror från vattnet. Här lagar man mat efter årstidernas växlingar och överraskar gärna med temakvällar

Visitvastmanland klang market toppbild

Klang Market

Klang Market introducerar "relaxed fun dining" i hjärtat av Västerås stadspuls. Denna destination lockar med en världsmeny i en avslappnad och stilfull atmosfär, där varje besök är en upplevelse.

Visitvastmanland laxmi toppbild

Laxmi

Laxmi Indisk Restaurang bjuder in till en autentisk indisk matupplevelse mitt i Västerås centrum. Traditionella recept, härliga kryddor och nyttiga råvaror väntar på att förföra dina smaklökar.

Visitvastmanland limone toppbild

Limone

Limone välkomnar dig till hjärtat av italiensk matkultur, inramad av den romantiska charmen i ett av Västerås vackraste sekelskifteshus. Sedan 1996 har denna pärla förtrollat sina gäster med autentiska italienska smaker.

Visitvastmanland magasinet toppbild

Magasinet

Magasinet Västerås bjuder in till en unik sommarupplevelse. I det historiska Sjömagasinet serveras mat och dryck med kvalitet i fokus, i en sjönära miljö som andas historia och nytt liv.

Sommarbild fra bryggan

Måns Ols

Sitter man på Måns Ols är det omöjligt att inte fascineras av den fantastiska utsikt naturen erbjuder. Man kan under hela året njuta av årstidernas prägel på landskapet när man sitter på restaurangen bara ett par meter från vattnet.

Visitvastmanland nojon moni toppbild

Nojon Moni

Nojon Moni en symfoni av Indiska smaker. Denna restaurang tar dig på en smakresa med en meny byggd på äkta familjerecept.

Visitvastmanland nom toppbild2

NOM

Erbjuder en matupplevelse där rustik charm möter innovativ gastronomi. Gäster välkomnas till en historisk miljö för att njuta av noggrant tillagade rätter, utvalda viner och kreativa drinkar.

Visit vastmanland nyaserveringen toppbild

Nya Serveringen

I kulturhistoriska Ängelsberg med lokal matkultur och utsikt över vackra Åmänningens glittrande vatten hittar du Nya Serveringen. Huset byggdes och tillhördes tidigare av Grosshandlare Carl Svensson som var en väldigt innovativ entreprenör i bygden.

Visit vastmanland pramen toppbild

Pråmen

På Pråmen blir du väl omhändertagen och får uppleva mat och dryck på en hög nivå. Restaurangen har höga ambitioner och gott rykte. Maten återspegla omgivningen, så smakerna hämtar de från vattnet och närområdet.

Visit vastmanland staddskallaren arboga toppbild

Stadskällaren

Stadskällaren erbjuder både klassisk svensk husmanskost och moderna á la carträtter. Här finns också en pub och champangebar. Mycket av Arbogas nöjesnav kretsar kring Stadskällaren. Här kan du både äta, dansa och spela shuffleboard. I bland anordnas även quizkvällar.

Visit vastmanland vasteras officersmass framsida toppbild

Västerås Officersmäss

Med anor från 30-talet då Officersmässen betjänade F1 - flygflottiljens högre officerare med mat och dryck är resan både lång och kort. Sedan 2017 driver kultur-, och nöjesprofilen Björn Carlsson med familj en upplevelsebaserad restaurang med fokus på närproducerad mat och dryck i en unik miljö.

Visit vastmanland wardshuset c dickens toppbild

Wärdshuset C. Dickens

På Wärdshuset C. Dicken´s bor du bekvämt i modernt möblerade rum. I den mysiga värdshusrestaurangen på bottenvåningen, serveras klassisk husmanskost samt bistrorätter från hela världen.

Visit vastmanland westerqwarn 1920x1080 toppbild

Westerqwarn

Westerqwarn omtalades första gången under 1400-talets början då det drevs av munkar. Idag är Westerqwarn en mötesplats för människor i alla åldrar. Här finns ett café med hembakt fika & en riktigt bra restaurang med både a la carte, dagens lunch & andra trevligheter.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.