Visit vastmanland himmelsbergs cafe kungsudden toppbild Visit vastmanland himmelsbergs cafe kungsudden toppbild

Himmelsberga Hembakt

Kungsudden Himmelsberga Hembakt

Himmelsberga Hembakt

Här serveras det hembakat fikabröd, smörgåsar och enklare luncher i en underbar miljö. Är man intresserad av historia är detta en perfekt plats att besöka, ovanpå serveringen finns ett hembygdsmuseum.

Ett av Kungsörs populäraste besöksmål är Kungsudden. Här bjuds du minst sagt på charmig miljö med anor från Gustav Vasas tid.

Kungsudden har varit ett populär tillflyktsort för flera svenska kungar. 1822 utbröt en stor eldsvåda som ödelade alla byggnader utom den som nuförtiden bland annat fungerar som hembygdsgård och museum.

Cafét har en stor uteplatsen med en härlig utsikt över Mälaren. I källarvåningen sker flera aktiviteter under året. Inte långt från Cafét hittar du Drottning Kristinas ridbana. Det finns också härliga promenadslingor eller varför inte bara njuta av en god kopp kaffe och en bulle till utsikten över Mälaren.

På Kungsudden-området ordnas det också evenemang som Valborg, nationaldagsfirande, midsommarfirande mm. Det finns en utescen för olika uppträdanden.

Båt- Gästbrygga
Himmelsberga Hembakt har en egen brygga där gäster som anländer med båt kan anlägga och komma upp för en god fika och njuta av miljön.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål