Visit vastmanland mtb tobbe oman action
Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart?

I Väst­man­land finns aktiviteter för de fles­ta smakrik­t­ningar. Vad sägs om att väl­ja mel­lan anti­n­gen en stil­la båt­tur på en idyl­lisk kanal eller höga hastigheter i en rib­båt på Mälaren? Eller var­för inte upp­täc­ka Väst­man­land från cykelsadeln!

Utvalda besöksmål inom ”Aktiviteter”

Visitvastmanland systemairhallen toppbild

Systemairhallen

Sports camp med över 150 bäddar i sovsalar, dubbelrum och familjerum. Med två utomhus padelbanor och First Class Gym med 900 kvm stort gym. Perfekt för idrottslag och även ett alternativ för privatpersoner.

Visitvastmanland fagersta golfklubb henrik mill toppbild

Fagersta GK

Fagersta golfklubb är en familjär bana i sjö- och naturskön miljö i Hedkärra utanför Fagersta.

Visit vastmanland halla golf toppbild

Hälla Golf

En komplett golfanläggning med allt för golfaren och familjen. Ligger precis vid infarten till Hälla Shopping.

Visitvastmanland salagolfklubb toppbild

Sala Golfklubb

Fantastisk pärla i Västmanland med 27 utmanande golfhål slingrande i en riktigt mysig park och skogsmiljö

Visit vastmanland angso golfklubb kulbbhus toppbild

Ängsö Golfklubb

Banan är en kombinerad skogs- och parkbana som både nybörjare och elitspelare har stor glädje av att spela då stora variationer kan göras tack vare många utslagsplatser och relativt stora greener.

Visit vastmanland Tortuna GK Henrik Mill toppbild

Tortuna Golfklubb

Är belägen i ett naturskönt område en kort bit utanför Västerås och på bekvämt avstånd från Enköping. Klubben bildades 1990. De erbjuder dig en härlig gemenskap och en bra blandning av tävlingar och motionsspel.

Visit vastmanland fullero golf henrik mill toppbild

Fullerö Golfklubb

Fullerö Golfklubb ligger i västra Västerås, men ändå på ”landet” 6 km från stans centrum. Klubben har bland annat en 18-hålsbana, en närspelsbana, restaurang, boende, pro, shop och ett stort och populärt träningsområde.

Visit vastmanland vasteras golfklubb toppbild

Västerås Golfklubb

Är en välskött 18 håls anläggning med en restaurang som serverar mat och dryck av högsta kvalitet. I shopen/information finns även ett välsorterat sortiment av klubbor, bollar, skor, kläder, vagnar, peggar. Shopen hyr även ut golfbil samt trehjuliga golfvagnar.

Visit vastmanland frosaker golf club toppbild

Frösåker Golf & Country Club

Frösåker Golf & Country Club erbjuder er ett miljöombyte utöver det vanliga där ni kan njuta av deras härliga konferenslokaler, spela padel, golf eller vandra i det vackra naturreservatet för att sedan avrunda dagen med god mat och spa.

Visit vastmanland bungy sthlm toppbild

Bungy Sthlm

Glöm allt du hört tidigare om adrenalinkickar. Det här går inte att jämföra med något annat. Du måste helt enkelt prova det för att förstå känslan.

Visit vastmanland escape house toppbild

Escape House

På Escape House Västerås blir du, tillsammans med dina medspelare, inlåsta i ett rum fyllt med mystiska meddelanden och föremål. Här gäller det att använda din förmåga att hitta ledtrådar, lösa koder och nyttja rummets resurser, för att ta dig ut innan tiden tar slut.

Visit vastmanland escape room toppbild

Escape Room

Dörren stängs och nyckeln vrids om. Ni är nu inlåsta i ett rum fullt av utmanande gåtor och kluriga ledtrådar. Det är dags att slå era kloka huvuden ihop och samarbeta för att tillsammans lyckas ta er ut i det fria!

Visit vastmanland logarangsbadet toppbild

Lögarängsbadet

Lögarängsbadet i Västerås är en toppmodern träningsanläggning med 50-metersbassäng, hoppbassäng, barnbad, varmpool, café och ett fullt utrustat gym med aktivitetssal för olika typer av gruppträning samt utomhusbad, här finns något för alla.

Visit vastmanland jumpyard toppbild

JumpYard

JumpYard - Seriously Fun! Letar du efter en rolig aktivitet för hela familjen? JumpYard Västerås bjuder 4500 kvm unika aktiviteter som passar även den mest kräsne i familjen. Studsa runt på trampolinerna, åk deras actionladdade SkyRider-linbana, klättra Clip ’N Climb, kämpa på Ninjabanan eller klättra i deras höghöjdsbana!

Visit vastmanland Kanottur Sala 2 toppbild

Outdoor Vagabond - Paddling

Följ med på en fantastisk natur- och kulturguidning längs Salas historiska vattenvägar! Här ser du vyer över bäverhyddor och häckningsöar som växlas med spår efter människans fascinerande uppfinningsrikedom och hårda slit från den tid då vattensystemet konstruerades. Här paddlar man både i djungellika kanaler och öppna sjöar omgivna av skog och gamla stugor.

Aktivt Uteliv Björnön drönar bild två stycken som paddlar kajak

Aktivt Uteliv - Paddling

Björnögården har varit friluftscenter sedan 40-talet och har alltid erbjudit paddling i någon form. Idag mer än någonsin eftersom Aktivt uteliv som driver friluftscentret idag är experter på paddling.

Visit vastmanland kungsorstorp padel toppbild

Kungsörstorp Sports Club

Alldeles intill Kungsörstorp hotell & konferens vid Mälaren finns det en aktivitetshall. Här har du möjlighet att boka tid för att spela padel, badminton, volleyball, biljard, boule och kasta dart.

Visit vastmanland Koping GK stallplatser Henrik Mill 005 toppbild

Köpings Golfklubb

En härligt varierande park- och skogsbana i vacker natur med Valstaån som kommer i spel på flera hål. Boka Golfpaket med boende vid golfbanan. Här finns också populära ställplatser för husbilar.

Visit vastmanland farna herrgard Indoor pool toppbild farna spa

Färna Herrgård & Spa

En paus i vardagen i Bergslagen. Som gäst på Färna Herrgårds spa bad har du tillgång till pool, aroma-, infra- och torrbastu samt en uppvärmd utekälla. I duschen finns produkter från svenska c/o Gerd. Lån av handduk, badrock och tofflor ingår. Här finns även vår spashop med produkter för hälsa och välmående.

MTB i närbild hjulet syns

Lakeside Adventure MTB

Lakeside Adventure hyr ut mountainbikes på Skantzö bad och camping. Härifrån tar du dig lätt till både tekniska MTB-spår till grusvägar och cykelvägar runt Hallstahammar och längs med Strömsholms kanal.

Visit vastmanland klattercenter toppbild

Klättercentret

Klättercentret göra det så lätt som möjligt för dig att testa klättring. De erbjuder både repklättring och bouldering på deras anläggning i Västerås och säkerheten är deras högsta prioritet.

Visit vastmanland skarsjon skinnskatteberg toppbild

Skärsjöns badplats

En badplats för alla åldrar med klart vatten och mjuk och fin sandbotten. Stranden ligger mitt i skogen i Skinnskatteberg. Underbart fridfullt! Men du måste ha bil för att ta dig hit.

Visit vastmanland toltfari fagersta toppbild

Töltfari Islandshästar

För er som vill uppleva ett äventyr utöver det vanliga. Här kan ni uppleva turridning i Bastmoraskogarna med underbara ridvägar, allt från långa töltvägar till galoppbackar i sand.

Visit vastmanland malaren vasteras skatepark toppbild

Löga Skejtpark

Löga skatepark ligger vid den östra änden av Lögarängsområdet. Här kan du åka skateboard dygnet runt och BMX, inlines och kickbikes vissa timmar.

Tobbe Öhman i action på MTB vid Silvergruvan

Knektleden

Knektleden är en MTB-led rätt igenom det gruvhistoriska landskapet vid Sala Silvergruva. Den 7 km långa leden erbjuder en del Instamoments i de spännande omgivningarna.

Visit vastmanland fagersta cable park toppbild

Fagersta Cablepark

Fagersta Cable Park är Sveriges första “Full size Wakeboard Cable Park” och unik i världen. Med ett kabel liftsystem bestående av 6 torn utspridda med 70 till 150 meters mellanrum, kan 7-8 personer samtidigt åka runt i en “skateboard-park” på vatten med olika kickers och rails.

Paddlar canadensare vid sluss Strömsholmskanal

Lakeside Adventure

Äventyrsaktiviteter med fasta och bokningsbara turer. Samt uthyrning av friluftslivutrustning. De erbjuder även unika boende längst Strömsholms kanal.

Visit vastmanland d rock toppbild

DRock Paintball

Upplev en adrenalinfylld dag full med skratt och fart Här finner du en av Sveriges mest spektakulära inomhusbanor och flera utomhusbanor. Inomhusbanan är placerad i en bunker.

Visit vastmanland Halla gokart toppbild

Hälla Gokart

Tävla mot dina vänner i en fartfylld gokart-upplevelse. På Hälla, strax utanför centrala Västerås, finner du Hälla Gokart. Tillsammans åker ni på en asfaltsbana i snabb hastighet i en liten specialbyggd bil.

wallride på vebobacken i full fart

Vedbobacken Downhill

Sugen på testa att köra downhill? Då har du hittat rätt plats för en cykelupplevelse för både unga som äldre. Här finns det slinga för både nybörjare och för den mer erfarne.

Visit vastmanland skantzo badet camping toppbild

Skantzö Bad & Camping

Välkommen till fyrstjärniga (****) Skantzö Bad & Camping! Intill Strömholms kanal i Hallstahammar ligger Skantzö Bad & Camping. En lugn och idyllisk familjecamping med stuguthyrning samt tomter för husvagnar, husbilar och tält.

Visit vastmanland sjoevent toppbild

Sjöevent

Ombord på Sjöevents RIB-båtar får du en upplevelse du sent kommer att glömma. I över 50 knop far de fram över Mälaren i alla väder. En lugn sommarkväll kan vara lika mysig som en tuff storm är rolig.

Canadensare uppdragen vid strandkanten vid solnedgång

Nordic Discovery

Upplev spännande äventyr i vildmarken året om. Var med om aktiva naturupplevelser i ett av Sveriges största naturvårdsområde. Guidade turer med paddling och vandring eller bäver- och älgsafarin i ett av landets vilttätaste vildmarksområden.

Visitvastmanland aktivtuteliv bjornogarden toppbild 2023

Aktivt Uteliv Björnögården

Friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården ligger i det natursköna friluftsområdet Björnö på en ö i utkanten av Västerås. De erbjuder både boende, mat och framförallt massor av utomhusaktiviteter, sommar som vinter.

Visit vastmanland arboga golfklubb henrik mill toppbild

Arboga Golfklubb

Fem minuter från Arbogas stadskärna ligger Arboga Golfklubb fint inbäddad i gran- och björkskog. Banan är en vackert belägen park- och skogsbana med erkänt fina greener

Visit vastmanland skerike golfklubb toppbild

Skerike Golfklubb

Skerike GK ligger nära centrala Västerås, endast 6 km från centrum. När du kommer ut till Skerike GK kommer du uppleva ett lugn som du endast hittar på landet och ute i naturen.

Visit vastmanland Hjalmarekanal kryssning toppbild

Arboga Rederi

Kanalen är mycket vacker och omväxlande. Förutom slussar upplever ni vackra jordbrukslandskap, små sjöar och den trolska Bergskanalen som ligger insprängd i urskogen.

Visit vastmanland fallskarms center toppbild

Fallskärmscenter

Adrenalinkick från 4000 meters höjd i 200km/h, ett hissnande fritt fall i 50 sek!Under fallskärmshoppet sitter du tryggt fastspänd vid din tandeminstruktör som sköter allt.

Visit vastmanland prison island toppbild

Prison Island

Prison Island är ett upplevelsecenter likt tv-succén Fångarna på fortet. Här handlar det om att samarbeta i lag och lösa utmaningar för att få så många poäng som möjligt.

Visit vastmanland shambal gathering toppbild

Shambala Gatherings

När du kommer till Shambala får du inte bara praktisera med de allra bästa internationella lärarna inom yoga, meditation, filosofi och andra discipliner inom andlighet. Du kommer också bli mottagen med öppna armar och i en hemtrevlig familjär atmosfär.

Visit vastmanland vasteras cablepark toppbild

Västerås Cable Park

Har blivit utnämnda till den 3:e bästa parken i Världen. I stället för att åka efter en båt dras du här efter en eldriven linbana, som en skidlift.

Åker badring i actionbadet i snäv kurva

Kokpunkten

Hjärtat slår ett hårdare slag när du tar steget ut. Rushen i magen känns direkt på pulsen. Blodet i ådrorna strömmar lika snabbt som vattnet i den brantaste bana du åkt. Det här är det vi kallar badrenalin.

Visit vastmanland herrfallet camping toppbild

Herrfallet fritids- och konferensanläggning

Herrfallet är ett härligt friluftslivsområde som passar de flesta. Tack vare campingen finns det möjlighet att bo över eller hyra en kanot för att ta en tur på Hjälmaren. Här finns möjlighet till fiske – eller varför inte en lat dag på stranden?

Naturnära på Edens Garden

Edens Garden

John & Mandy de Jong driver boendet Edens Garden och arrangerar naturnära friluftsliv upplevelser inom ramen för Eko-turism. Boendet är lantligt-, småskaligt-, autentiskt-, och befinner sig inom Svartådalen och därmed närintill naturreservatet Hälleskogsbrännan. Hos Edens Garden kan du även hyra kanot, cykel och fiskebåt. Öppet året runt!

Visit vastmanland kolarbyn toppbild2

Kolarbyn Eco Lodge

Bo i Kolarbyn Eco Lodge, även kallat Sveriges mest primitiva vandrarhem.Här finns ingen elektricitet, inga duschar, ingen materiell lyx alls, faktiskt – bara naturen och mystiken. Och det är just precis därför du kommer att älska att vara här.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.