exteriör bild Skeppshandels Stenugnsbageri exteriör bild Skeppshandels Stenugnsbageri

Skeppshandeln Café & Bistro

White Guide cafe i Köping Skeppshandeln Café & Bistro

Skeppshandeln Café & Bistro

Välkommen till Skeppshandelns Stenugnsbageri. Idén är enkel: bröd och mat från grunden med svenska råvaror - helst från olika lokala producenter.

Fyra kaféer i Västmanland finns nominerade i White Guide Café-listan –Skeppshandelns Stenugnsbageri i Köping är en av dessa.

På Östra Långgatan i ett av Köpings äldre kvarter, mitt emellan blanknötta kullerstenar och glittret från ån, ligger Skeppshandelns Stenugnsbageri.

En kulinarisk verksamhet med bageri, café och restaurang i Köping med mysig inredning. Skeppshandelns Stenugnsbageri samarbetar med de bästa leverantörerna och väljer närproducerade råvaror av högsta kvalitet.

De använder bara svenskodlat, stenmalet mjöl utan tillsatser från landets bästa kvarnar.
Stenmalet mjöl innehåller naturliga fetter och vitaminer till skillnad från mjöl som framställts genom industriella malningsprocesser. De satsar på fina, lokala råvaror efter säsong och använder alltid smör, mjölk, grädde och ägg av högsta kvalitet. Allt bröd bakas på ugnens stenhäll där temperaturen ligger runt 280 grader. Stenhällen ger fylliga, saftiga och hållbara bröd med en knaprig skorpa.

För den som är hungrig finns flera lunchalternativ. Ett tips är de matiga smörgåsarna där du som gäst själv kombinerar bröd och fyllning efter egen smak. Laxröran rekommenderas!

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål