Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild
Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

Shopping & design

Här kan du shoppa stilsäkert

Oavsett om det är mod­ern design, gedigna bruks­föremål eller ätbara delikatess­er som du är ute efter så hit­tar du det mes­ta i Västmanland.

Utvalda besöksmål inom ”Shopping & design”

Jadersbruks Herrgard Arboga ikonblommor

Jädersbruks Herrgård

Jädersbruks Herrgård är en historisk byggnad där platsen är omnämnd redan i medeltida skrifter. År 1885 var den nuvarande Jädersbruks Herrgård färdig byggd. Här finns idag Jädersbruks ekologiska herrgård som drivs företrädesvis med en ekologisk profil med restaurang, kafé och B&B.

Visitvastmanland pops toppbld

POPS

1000 m2 stor butik med Barn- Dam- Herr- Fritids och Yrkeskläder. De levererar både till privatpersoner och företag. Butiken har många kända märken av bra kvalitet.

Visit vastmanland arboga antik toppbild

Arboga Antik

För dig som gillar antikt, second-hand och retro är Arboga Antik ett paradis. Tidsresan bakåt när man kliver in i Arboga Antik är magisk, här kan både doft och prylar väcka minnen till liv. Många spännande saker finns att köpa.

Visit vastmanland kuriosaboden toppbild

Kuriosaboden i Arboga

Kuriosaboden är en antik-och kuriosabutik som har varit verksam sedan 1994 i samma hus och med en och samma ägare. Den har under åren ändrat skepnad från att enbart ha funnits på bottenvåningen till att även ha en övervåning.

Visit vastmanland tallebo antikt 1920

Tallebo Antik

På Tallebo Antik säljer Janina och Lars noga utvalt konsthantverk, glas, mattor, smide och porslin. I butiken hittar man föremål från 1500-talet och framåt. Priserna ligger från en 50-lapp upp till flera tusen kronor. Här finns något för alla smaker.

Visit vastmanland runes sport toppbild

Runes sport

Sedan 1952 har Runes Sport varit ett måste för den sportintresserade. I den fullmatade butiken hittar du det mesta inom sport och friluftsliv. Sommarhalvåret är fiske, friluftsliv och cykel fokus i butiken, med bl.a. stor fiskeavdelning med allt för ett lyckat fiske.

Visit vastmanland ljungs goa toppbild

Ljungs Goa

Välkommen till Ljungs Goa I gårdsbutiken finner du chokladhantverk av yppersta kvalité här finns också ett gårdscafé med hembakat fikabröd. Butiken säljer ekologiskt, KRAV och närproducerade produkter.

Visit vastmanland annas ost toppbild

Anns Ost eftr.

Butiksförsäljning av ost, allt ifrån delikatessostar till hårdostar. Det är väl värt ett besök i Arboga för att handla dessa underbara delikatesser.

Visit vastmanland klockar garden toppbild

Klockargården

På Klockargården är det just naturen den största inspirationskällan. Där skapas produkter som är snälla både mot naturen och människan.

Visit vastmanland skultuna massingsbruk toppbild

Skultuna Messingsbruk

En mil norr om Västerås ligger det över 400 år gamla Skultuna Messingsbruk. Här kan man besöka den populära bistron med berömda räkmackor. I bruksmuseet kan man se unika föremål.

Visit vastmanland erikslund shopping center toppbild

Erikslund Shopping Center

Erikslund Shopping Center är ett modernt, bekvämt och heltäckande shoppingcenter med IKEA och en stor dagligvarubutik, City Gross, under samma tak. Här handlar du enkelt i över 80 butiker.

Visit vastmanland asby hemtradgard toppbild

Åsby hem & trädgård

Åsby hem & trädgård är en destination för växtälskare med smak för inredningsdetaljer och annat som förskönar hemmet. Bara själva upplevelsen och miljön är värt resan.

Visitvastmanland abrahamsgarden norberg toppbild2

Abrahamsgården i Norberg

I hjärtat av Norberg, alldeles vid ån, ligger Abrahamsgården. Här i 1700- talsmiljön hittar du en inredningsbutik med fokus på hantverk, ett äppelmusteri, en keramikverkstad och bostadshus.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.