Visit vastmanland unika boenden utter inn toppbild
Visit vastmanland unika boenden utter inn toppbild

Unika boenden

Unika boenden

Vill du övernatta i en kolmila mitt i den trolska Bergslagsskogen ?

Eller har du alltid velat se hur fiskar­na har det under Vat­teny­tan?
I Västerås har du chansen. Hotell Utter Inn är en helt unik upplevelse där du får ditt eget lil­la krypin för en natt- under ytan! Oavsett om du vill bo i en lyx­ig her­rgård eller bety­dligt mer prim­i­tivt han du hit­ta hem i Västmanland.

Utvalda besöksmål inom ”Unika boenden”

Visit vastmanland rutgarden bb toppbild

B&B Rutgården

Mysiga B&B Rutgården ligger mitt i hjärtat av Norberg, precis vid Norbergsån och ett stenkast fån anrika Elsa Anderssons konditori. Rutgården byggdes redan år 1890 och har renoverats till ett Bed and Breakfast och erbjuder idag två gästrum. Så många autentiska detaljer som möjligt har bevarats under restaureringen.

Visit vastmanland bagga skola toppbild

Baggå Skola Café & BnB

Baggå Skola Café & BnB är perfekt för mindre möten, bjudningar, familjefester, svensexor eller för den som bara vill komma iväg med familjen på ett äventyr i Bergslagen. Deras Café i en underbart vacker miljö är väl värd en egen resa . Här serveras både bra mat och klassisk fika.

Naturnära på Edens Garden

Edens Garden

John & Mandy de Jong driver boendet Edens Garden och arrangerar naturnära friluftsliv upplevelser inom ramen för Eko-turism. Boendet är lantligt-, småskaligt-, autentiskt-, och befinner sig inom Svartådalen och därmed närintill naturreservatet Hälleskogsbrännan. Hos Edens Garden kan du även hyra kanot, cykel och fiskebåt. Öppet året runt!

Visit vastmanland fallangetorp kor sommar toppbild

Fallängetorp

På Fallängetorp för fä och folk upplever du livet på en ekologisk och KRAV-godkänd lantgård. I gårdsbutiken handlar du varor från lokala producenter.

Visit vastmanland frosaker hotell toppbild

Frösåker Hotell

På Frösåker Hotell bor du bekvämt i exklusivt inredda rum. Ett golfhotell ska såklart ha 18 rum så det är just det de erbjuder. Alla är dubbelrum varav tre rymliga superiorrum, med behagliga färger och unika materialval som skapar ett trivsamt och avkopplande lugn för dig som vill ha det skönt efter golfrundan eller den goda middagen.

Hem till Garden 024

Hem till Gården

Som i Astrid Lindgrens saga om Bullerbyn ligger Hem till Gården. Norrgården, Mellangården och Sörgården utgör Tunby Gård och ligger som en overklig kontrast till det moderna runt omkring. Detta är Gården på landet mitt i stan -Västerås.

Visit vastmanland hotell utter inn toppbild

Hotell Utter Inn

Har du alltid velat se hur fiskarna har det under vattenytan? I Västerås har du chansen. Hotell Utter Inn är en helt unik upplevelse där du får ditt eget lilla krypin för en natt – under ytan!

Visit vastmanland kloten resort glamping toppbild

Kloten Lakeside Camp

Glamping i Bergslagen - 2 timmar från Stockholm. Tänk att vakna upp till fåglarnas kvitter i en skön dubbelsäng med någon du tycker om, solen skiner in genom tältduken och ni hör Långvattnets skvalpande precis utanför. Korgen med en lyxig frukost väntar redan på er utanför tältet och ni avnjuter den med utsikt över den vackra sjön. Perfekt för dig som vill tälta i naturen men ändå vakna upp i en hotellsäng, glamping på riktigt helt enkelt!

Visit vastmanland kolarbyn toppbild2

Kolarbyn Eco Lodge

Bo i Kolarbyn Eco Lodge, även kallat Sveriges mest primitiva vandrarhem.Här finns ingen elektricitet, inga duschar, ingen materiell lyx alls, faktiskt – bara naturen och mystiken. Och det är just precis därför du kommer att älska att vara här.

Visitvastmanland kolmstahojden alpacka toppbild

Kolmstahöjdens Alpacka

Alpackor är stillsamma men nyfikna djur med fluffig päls och vänlig uppsyn. Strax utanför Västerås hittar du Kolmstahöjdens Alpacka Här bokas ett sällskap i taget så att mötet med djuren sker i lugn och ro.

Visit vastmanland norrangens alpacka toppbild

Norrängens Alpacka

Bo på en Alpacka gård där du kan känna gräset mellan tårna, klappa djuren och njuta av naturen. Här får du en annorlunda och unik upplevelse med skogen som granne och med närheten till charmiga Sala med mycket att uppleva.

Visit vastmanland river lodge toppbild

River Lodge

Är inte bara ett boende, det är en utgångspunkt för ett djupare engagemang med naturen – en chans att återansluta, upptäcka och bevara. Anläggningen är belägen i pittoreska Nyfors vid en slingrande flod, erbjuder boenden som kombinerar hemtrevnad med äventyr.

Visit vastmanland rosenberg pool

Rosenberg Gård & Stuga

Här kan du hyra stuga på landet med tillgång till pool och spabad i en idyllisk miljö i Västmanland, bara en timme från Stockholms innerstad.

Visit vastmanland shambal gathering toppbild

Shambala Gatherings

När du kommer till Shambala får du inte bara praktisera med de allra bästa internationella lärarna inom yoga, meditation, filosofi och andra discipliner inom andlighet. Du kommer också bli mottagen med öppna armar och i en hemtrevlig familjär atmosfär.

Svart back toppbild2

Svartbäck Gård

Erbjuder småskaligt och charmigt boende i avskild naturmiljö endast 70 minuter med bil från Stockholm.

Visit vastmanland thottska villan toppbild

Thottska Villan

Thottska Villan är Ridskolan Strömsholm så kallade guest house som ligger vackert belägen högst upp på åsen vänd mot den vackra allén till Strömsholms slott. Villan är från 1770-talet och är stilfullt renoverad.

Visit vastmanland ulvsbomuren toppbild

Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv

I Västmanlands storskogar, två timmar väster om Stockholm, möts vildmark och lantliv och även brukshistoria och modern landsbygd. Här på gården sätts de lokala smakupplevelserna i främsta rummet tillsammans med ett professionellt värdskap och gedigen kunskap om gårdens omgivande skogar med sitt rika vilt och fågelliv. Här bor du i en genuin gårdsmiljö med gårds & vildmarksaktiviteter.

Visit vastmanland tallbacka toppbild

Vandrarhemmet Tallbacka

Boka rum på ett av landets charmigaste vandrarhem. Vandrarhemmet Ängelsberg/Tallbacka är ett mysigt litet vandrarhem i Ängelsberg med närhet till naturen och världsarvet Engelsbergs Bruk med Oljeön.

Visit vastmanland kloten wilderness lodge toppbild

Wilderness Lodge

Belägen i det skyddade naturområdet Malingsbo-Kloten, erbjuder Kloten Wilderness Lodge en unik närhet till oförglömliga naturupplevelser. Denna idylliska lilla ort är den ideala utgångspunkten för att uppsluka sig i naturens underverk, oavsett säsong.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.