Boka besöksmål
utomhus bild på Sofielund Sala utomhus bild på Sofielund Sala

Sofielund

Vandrarhem & Camping Sofielund

Sofielund

Sofielund Vandrarhem & Camping, som drivs av Sala Missionsförsamling, har öppet året runt. Platsen ligger fint intill Mellandammen i Sala. Sofielund har blivit ett uppskattat utflyktsmål för både lokalbefolkningen och turister som besöker Sala med omnejd.

Sofielund är Sala Missionsförsamlings sommargård med café, som är öppet mellan juni och mitten av augusti. Caféet fungerar också som reception för campinggästerna under sommarsäsongen.

Campingen

Under sommarsäsong, maj - september: 14 platser för husbilar eller husvagnar, varav sex platser på gräs och åtta på grus. Två platser är förlängda och kan rymma drygt 10 m långa fordon. Tältplatser finns på gräsytan intill servicebyggnaden.

Oktober-april: Under höst-vår är enbart de åtta platserna på grus öppna.

Vandrarhemmet

Vandrarhemmet har 13 rum med totalt 25 bäddar. Det finns enkelrum, 2-bädds, 3-bädds och 4-bäddsrum. Djur är tillåtna i ett 4-bäddsrum. Övriga rum är djurfria. Samtliga rum är rökfria.

Så bokar du

Bokning av rum eller campingplats kan göras online med kortbetalning på Sofielunds hemsida eller i receptionen (sommartid) samt via telefon och e-post. Se kontaktuppgifterna.

Att göra

Sofielund ligger fint inbäddad i grönskan vid den vackra Mellandammen och har Salas kanske finaste strövområde med motionsspår in på knutarna.

Sala Silvergruva, med sin unika historiska miljö, ligger bara ca 2 km från Sofielund. Sala centrum ligger på bekvämt cykel- och gångavstånd. Sala stad är en vacker liten idyll med en unik stadsplan från första hälften av 1600-talet.

Till Sofielund hör ett stort grönområde med park och skogsparti. På området finns minigolf, frisbeegolf, samarbetsbana, volleybollplan, fotbollsplan och boulebana samt lekplats för de mindre barnen. Det finns även grillplatser och ett vindskydd. Uteaktiviteterna är tillgängliga under caféets öppettider.

I anslutning till huvudbyggnaden finns en utomhuskyrka/utomhusscen där det under sommaren hålls konserter och gudstjänster m.m.

I sommarcaféet kan du njuta av Fairtrade-märkt kaffe och te samt välsmakande hembakt bröd och matiga smörgåsar.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål