Visit vastmanland kopings musteri toppbild
Visit vastmanland kopings musteri toppbild

Gårdsbutiker

Gårdsbutiker

Småskaligt, närodlat och smakfullt

Västmanlands gårdsbutiker lev­er­erar — Goda smak­er, mysi­ga miljöer och min­dre miljöpåverkan. Det finns mån­ga bra anled­ningar till att hand­la lokalt.

I de västmanländska gårdsbutikerna kan du hand­la kött från vilt och välskötta djur, du kan köpa must från oli­ka äppelsorter, shop­pa läskande glass och handgjor­da chok­lad­pra­lin­er. På som­maren erb­jud­er länets odlare både färsk frukt och fina grönsaker – hållbart och närodlat när det är som bäst!

Utvalda besöksmål inom ”Gårdsbutiker”

Visit vastmanland asby kott o vil toppbild

Åsby kött & vilt

På Åsby kött och vilt handlar du utan stress och med personlig service. Deras kunniga personal hjälper dig att välja rätt. Kom in och trivs i en lantlig 1800-tals miljö. I disken hittar du alltid nya och fräscha charkuterier.

Visit vastmanland fallangetorp kor sommar toppbild

Fallängetorp

På Fallängetorp för fä och folk upplever du livet på en ekologisk och KRAV-godkänd lantgård. I gårdsbutiken handlar du varor från lokala producenter.

Visit vastmanland gardsbutiken smedby toppbild 2

Gårdsbutiken i Smedby

En av de lokala läckerheterna i Västmanland är familjeföretaget Gårdsbutiken i Smedby, som drivs av familjen Widen. I gårdsbutiken hittar du egenproducerade ägg och kött, men även allt från marmelad, sylt, must, potatis, korv, hamburgare m.m

Visit vastmanland karrbo prastgard toppbild

Kärrbo Prästgård

En historisk prästgård med mångfald av växter, djur och människor. Här finns kor, får och hästar som betar eller utför ekosystemtjänster. Tusentals människor besöker gården varje år för att köpa mat, skinn och plantor, eller bara vara där för en stund.

Visit vastmanland kopingsmusteri toppbild

Köpings Musteri

Köpings Musteri har Sveriges första ekologiska äppelodling med ca 100 sorter. Gårdsbutik med massor av spännande dryck av rena frukter och bär.

Visit vastmanland ljungs goa toppbild

Ljungs Goa

Välkommen till Ljungs Goa I gårdsbutiken finner du chokladhantverk av yppersta kvalité här finns också ett gårdscafé med hembakat fikabröd. Butiken säljer ekologiskt, KRAV och närproducerade produkter.

Visit vastmanland travarbo exterior

Travarbo gårdsbutik & vilt

Travarbo Gårdsbutik & Vilt har gårdsförsäljning av lokalproducerade viltköttsprodukter men även andra lokala produkter som ägg och honung till exempel.

Visitvastmanland wiborgs gardbutik toppbild

Wiborgs Gårdsbutik

Här hittar du ekologiskt nötkött och egengjord korv av högsta kvalité från Kolsva Lantbruk, plus andra närproducerade produkter.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.