Visit vastmanland asby hemtradgard toppbild Visit vastmanland asby hemtradgard toppbild

Åsby hem & trädgård

Destination för växtälskare Åsby hem & trädgård

Åsby hem & trädgård

Åsby hem & trädgård är en destination för växtälskare med smak för inredningsdetaljer och annat som förskönar hemmet. Bara själva upplevelsen och miljön är värt resan.

I det Natur- och kulturhistoriska upplevelseområdet Åsby Skantzen ligger den stora handelsträdgården Åsby hem & trädgård, med kafé och uteservering sommartid. Åsby Hem & Trädgård omnämns i varma ordalag på TripAdvisor och har blivit en av Västmnalands största turistattraktioner. Många besökare kommer långväga ifrån. I caféet avnjuter du ditt fika invid den porlande djungeldammen eller på terrassen som finns inne i växthuset. Under sommarhalvåret önskar många sitta ute i det lummiga trädgårdscaféet. Här kan du inhandla allt som du överhuvudtaget kan plantera i en svensk trädgård. Rosbuskar och färdiga kryddväxter. Sommarblomster och fruktträd och allt däremellan.


Plantskolan motsvarar ca 4 000 kvm och ett tusental växter Här finns exotiska kaffeplantor, banan- och apelsinträd, olivträd och ett stort utbud av olika Orkidéer som man inte hittar på andra handelsträdgårdar. I Inredningsbutiken finns det ett stort utbud av välrenommerade varumärken i olika prisklasser. Säsongsbetonat och föränderligt. Här finns stilsäkra val och mer udda överraskningar.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål