kanalbåt åker på Strömsholms kanal kanalbåt åker på Strömsholms kanal

Strömsholms Kanal

Mycket mer än bara vatten Strömsholms Kanal

Strömsholms Kanal

Upplev en historisk vattenväg Välkommen till Strömsholms Kanal – en av de vackraste och mest upplevelserika kanalerna i Sverige. Genom historiska bruksbygder, från Barken i norr till Mälaren i söder, går den elva mil långa Strömsholms Kanal.


Strömsholms kanal är en ådra som sjuder av liv. Här finns mycket att göra och uppleva. Rör dig enkelt mellan natursköna omgivningar, fängslande sevärdheter och spännande kulturskatter. Här hittar du aktiviteter och evenemang längs hela Strömsholms kanal.

Med dess strategiska läge, mitt i Mälardalsregionen, tar du dig enkelt med tåg, buss eller bil till Strömsholms kanal om du saknar egen båt. Kanske lägger du till vid någon av våra gästhamnar och väljer att göra en utflykt över dagen.

I både Hallstahammar och Smedjebacken finns det kanalbåt, annars kan du till exempel testa kanot i kanalen, cykel- eller vandringsleder längs den eller så kan du fiska eller bada.


Strömsholms kanal rinner från Smedjebacken i norr till utloppet i Mälaren och Borgåsund i söder. Längs Strömsholms kanal kan du bo bekvämt där det passar dig. Välj bland hotell, stuga eller B&B längs med kanalen eller varför inte prova att sova under bar himmel? Här finns boenden i olika prisklasser och för alla smaker.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål