Visitvastmanland kalle pa spangen toppbild Visitvastmanland kalle pa spangen toppbild

Kalle på Spången

En tidlös fikapärla i hjärtat av Västerås Kalle på Spången

Kalle på Spången

Nestlad bland de gamla kvarteren på Kungsgatan i Västerås, erbjuder Kalle på Spången en unik kombination av traditionell cafécharm och ett brett utbud av både klassiska fikafavoriter och lättare måltider.

Kalle på Spången har blivit ett kärt inslag i Västerås stadsliv, känt för sitt mysiga café som andas en svunnen tid. Här kan besökare stiga in i en värld där tiden tycks ha stannat, samtidigt som de bjuds på ett modernt urval av fika och maträtter. Caféet serverar allt från nybryggt kaffe och hembakat bröd till nyskapande sallader, mättande smörgåsar och klassiska lunchrätter som bakad potatis, tacotallrik och lasagne.

Det som gör Kalle på Spången särskilt älskat bland besökare är inte bara maten och fikat, utan också den omsorgsfullt bevarade inredningen som ger en känsla av att ha klivit in i en annan era. Varje detalj, från möbler till dekor, bidrar till en autentisk och inbjudande atmosfär som kompletterar den vänliga och personliga servicen. Caféets läge i de historiska delarna av Västerås gör det till en idealisk startpunkt för en dag full av upptäckter i staden.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål