Visit vastmanland fallangetorp kor sommar toppbild Visit vastmanland fallangetorp kor sommar toppbild

Fallängetorp

för fä och folk Fallängetorp

Fallängetorp

På Fallängetorp för fä och folk upplever du livet på en ekologisk och KRAV-godkänd lantgård. I gårdsbutiken handlar du varor från lokala producenter.

Fallängetorp ligger norr om Sala i natursköna Svartådalen med storskogen runt knuten, i Västmanlands län på gränsen till Dalarna – 150 km från Stockholm och 60 km från Västerås. Här möter du djuren och naturen i en lugn och rofylld miljö. På gården finns det kor, får, grisar, hästar, höns, hundar och katter.

På gården finns aktiviteter för stora som små. Här kan du bekanta dig med det ekologiska jordbruket, vandra i skog och mark, eller prova på att vara bonde för en dag, ha utomhusmatlagning eller varför inte prova på Zoom Uphill, en terränggående eldriven fyrhjulig cykel.

Vandrarhem och Bed & Breakfast

På Fallängetorp kan du bo som man gjorde förr i mysiga Lillstugan med bland annat vedspis i köket, eller också modernt och stilrent i Mellangården, vandrarhemmet med hög tillgänglighets-anpassning i bottenplanet.

Gårdsbutik med eget kött

I gårdsbutiken hittar du varor från lokala producenter i närområdet som alla jobbar med hållbara, småskaliga och kvalitativa produkter - kryddblandningar, honung, gryn, grönsaker, garn, fårskinn och keramik till exempel

Här hittar du också populära charkprodukter och Fallängetorps egna kött, från Gröna Hagars Kött, i både kyl- och frysdisken.


Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål