Visit vastmanland stora ekeby mangelboden toppbild Visit vastmanland stora ekeby mangelboden toppbild

Mangelboden gårdsbutik

Stora Ekeby Mangelboden gårdsbutik

Mangelboden gårdsbutik

Poppis gårdsbutik med café och galleri på Stora Ekeby säteri i Rytterne utanför Västerås. Öppet lördag-söndag under sommaren.

Gårdsbutiken med café och galleri finns på Stora Ekebys säteri i Rytterne mellan Västerås och Eskilstuna (Vid Rytternekorset). Det är ett populärt utflyktsmål för alla åldrar.

Gårdsbutik Mangelboden håller öppet lördagar och söndagar, under sommarsäsongen.

Café och butik

Caféet erbjuder hembakt fikabröd tillsammans med gott kaffe. I butiken hittar du lokalt hantverk, lokala matprodukter som honung, rapsolja med mera. Här handlar du också produkter från gårdens egna EKO-kött, som hantverksmässigt gjorda korvar, alspånsrökta charkprodukter och hamburgare. Dessutom tvålar från Provence och klassiska arbetar-boots från Australien

Galleri och historia

Ofta pågår det utställning i Mangelboden, av konstnärer av alla slag. Gårdsbutiken är inredd i den äldsta byggnaden på gården. Den är byggd på 1600-talet och användes då som sädesmagasin. Under 1700-talet var den kök till huvudbyggnaden, för att under 1800-talet vara bagarstuga och mangelbod. Namnet Mangelboden är ett sätt bevaras en del av dess historia.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål