Visit vastmanland hjalmare kanal toppbild Visit vastmanland hjalmare kanal toppbild

Hjälmare docka

Populärt besöksmål Hjälmare docka

Hjälmare docka

Hjälmare docka är den perfekta utgångspunkten för att upptäcka kanalen. Här finns besökscentrum, två caféer. Samt populära ställplatser för husbilar.

Mycket att upptäcka här

Hjämare docka ligger naturskönt vid Hjälmare kanal, cirka åtta kilometer sydost om Arboga. På sommaren är det en härlig stämning vid det här populära besöksmålet.

I området kan du uppleva slussning, båtliv, vacker natur, bad och vandringsleder samt ta del av kanalens rika historia och intressanta kulturmiljöer.

Här finns populära ställplatser för husbil och husvagn, med dusc, wc och el.

Vid sommaröppna Hjälmare kanalcafé finns också ett besökscentrum med utställning och turistinformation. I gästhamnen finns de fantastiska 1800-talsbåtarna att beskåda.

En fin badplats finns med gångavstånd vid Kvarnsjön. Läs mer den på Naturkartan. Vid Kvarnsjön ligger också charmiga Café Kvarnfallet med butik.

Upplev naturen

I området finns både cykel- och vandringsleder. Du hittar lederna på Naturkartan.

Kryssa på kanalen

Kryssningar med mat och underhållning anordnas under sommarsäsongen. Vissa turer utgår från Hjälmare docka. Den som färdas med båt genom kanalen från Gravudden vid Arbogaån till Notholmen i Hjälmaren passerar nio slussar på vägen, som än idag öppnas för hand precis som för 400 år sedan.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål