Utomhusfotografi av Länsmuseumet i Västmanland Utomhusfotografi av Länsmuseumet i Västmanland

Västmanlands läns museum

Där dåtid möter framtid och allt däremellan Västmanlands läns museum

Västmanlands läns museum

Välkommen till Västmanlands läns museum och till historien om Västmanland. I fem utställningar får du följa med i berättelsen om människorna som format länet från forntid till millennieskifte.

I utställningarna berättar museet om de människor som under tusentals år levt sina liv just här. Här visas spåren av deras liv. Boplatser och hus, jordbruk och gruvor, hamnar och städer, slott och fabriker.

De första människorna kom till länet för cirka 10 000 år sen. Under de årtusenden som följde kom många fler. Några var här på tillfälligt besök, andra kom för att stanna. De har tagit sig hit från hela världen för att bo och arbeta just här.

I alla tider har människor upptäckt och uppfunnit nytt, tillverkat och skapat. De har skrattat och gråtit. De har älskat och sett nya generationer födas. Människor har också krigat och sörjt de som dött. De har haft förhoppningar och drömmar. Precis som du och jag.

Besök utställningarna och följ i alla dessa människors fotspår. De som gått före dig och skapat historia i stort och smått. Museets berättelse slutar vid millennieskiftet år 2000. Men historien slutar inte där såklart. Den fortsätter hela tiden att skapas varje dag av alla oss som lever i Västmanland.

Kom och upplev en spännande plats där både barn och vuxna kan utforska Västmanlands historia på ett lekfullt och interaktivt sätt.

Vi har alltid fri entré!

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål