Visit Västmanland schenstromska herrgarden toppbild 1

Schenströmska Herrgården

Harmoniskt Schenströmska Herrgården

Schenströmska Herrgården genomgår en verksamhetsförändring, omställning och det går inte att boka boende för tillfället. De tar bara emot större grupper

Schenströmska Herrgården

Schenströmska Herrgården har anor från 1700-talet. Den ligger med inbjudande läge vid Strömsholmskanal och sjön Nadden på en harmonisk, vacker och historisk plats.

Herrgård med stall, smedja och bagarstuga

Schenströmska Herrgården har anor från 1700-talet. Den ligger med inbjudande läge vid Strömsholms kanal och sjön Nadden på en harmonisk, vacker och historisk plats. 20 minuter från Västerås väntar härliga grönska och vattendrag, med miljöer som stallbyggnad, smedja och bagarstuga. På Schenströmska Herrgården vilar ni ut i mysiga och inbjudande gästrum. De är fördelade på flera herrgårdsbyggnader vilka alla är nära belägna till huvudbyggnaden. Nere vid kanalens kant finner ni även extra avslappning vid bastun och de vedeldade badtunnorna.

Vin från 1928

Köket arbetar utifrån säsongens bästa råvaror och binder gärna in det lokalproducerade. All mat, matbröd och fikabröd görs från grunden på herrgården. De dryckesintresserade får inte missa att prova en lokalproducerad öl, eller upptäcka den unika vinkällaren. På gården finns det viner från år 1928 på lagring! Boka upp sommelieren på en dryckesprovning, eller upptäck smakerna och ursprunget i ”smakpromenaden”.

Från historia till flyboard

Aktiviteterna kring herrgården är många. Ni kan uppleva Ramnäs genom en historievandring, men också se den nu levande kulturen. I smedjan hos Henrik Levay, en av Sveriges bästa smeder, lär ni er mer om denna konst och provar på att smida. Krukmakaren Robert ger er möjligheten att själv skapa och lära er tekniken. I den vedeldade bagarstugan bakas tunnbröd och ni får visa upp era bagartalanger. Testa om du kan träffa lerduvor ute på Udden. Tävla i lådbilsrally. Kör segwayrally på grönytorna. Lek med flyboard på vattnet. Eller ta det lugnt framför brasan och lyssna på herrgårdens egna spökhistorier.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål