Vackra Wirsbo Herrgård utomhus bild Vackra Wirsbo Herrgård utomhus bild

Wirsbo Herrgård

Genuin herrgårdsmiljö. Wirsbo Herrgård

Wirsbo Herrgård

Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet stoltserar Wirsbo Herrgård strax utanför Västerås. I dag modernt och varsamt renoverad med allt som behövs för en unik upplevelse.


Vackert beläget vid Virsbosjön erbjuds ett förstklassigt boende. En ståtlig herrgårdspark inbjuder till rofyllt strosande och ett parti boule. Nere vid sjön finns avkopplande spa-bad och bastu, samt ekor för en stilla rodd i skymningen. Här finns mat för de mest kräsna gourmander, lagad av herrgårdens franske kock med erfarenhet från restauranger i Guide Michelin. Här finns också vackra rum med lyxig inramning och inredning – alla med spår av en unik historia.


Du kan spendera en helg i vad som en gång var vardera Herman Lagercrantz och Oscar II:s sovrum. Du kan dessutom upptäcka de vackra lämningarna från herrgårdens orangeri eller korsa den så kallade ”Kungsbryggan” som uppfördes speciellt för Gustav III. Vare sig du söker en romantisk weekend eller om du vill fira en högtid med dina vänner och familj, så finns Wirsbo Herrgård här för en oförglömlig upplevelse!

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål