Boka besöksmål
Visit vastmanland farna herrgard toppbild Visit vastmanland farna herrgard toppbild

Färna Herrgård & Spa

FANTASTISK HERRGÅRD I BERGSLAGENS TROLLSKOGAR Färna Herrgård & Spa

Färna Herrgård & Spa

I den trolska Bergslagsskogen, 45 minuter från Västerås och 60 minuter från Örebro ligger Färna Herrgård & Spa.

Färna är en plats att njuta av, oavsett om du är här på en romantisk weekend, dagspa eller en konferens. Herrgården grundades 1776 och där har drivits både järn- och skogsbruk. Här kan du verkligen uppleva kontrasten mellan de vackra herrgårdssalongerna och bergslagsnaturen.

Naturliga råvaror är grunden i matlagningen. Till deras hjälp använder de nära bönder, bergslagens skogar och den egna köksträdgården. Restaurangen är 25% KRAV-märkt, slowfoodinspirerad och utvald av Chaine des Rotisseurs och White Guide.

Men Färna är mer än god mat och spaupplevelser. Herrgården ligger i en ekopark, omgiven av två sjöar och närheten till den orörda naturen är påtaglig. Här finns även Färna Herrgårdsbod, en butik på 300 kvm med omsorgsfullt utvalda kläder från skandinaviska designers, inredning, smycken och presentartiklar. Cykling och vandring är några av de aktiviteter som gästerna på Färna Herrgård & Spa kan hitta i närheten. Alla rum på detta 4-stjärniga hotell har utsikt över trädgården, fri WiFi och parkering erbjuds utan extra kostnad. Varje morgon serveras en kontinental frukost med kontinentala alternativ. Färna Herrgård & Spas restaurang specialiserar sig på europeiska och lokala rätter.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål