Visitvastmanland coppersmiths toppbild Visitvastmanland coppersmiths toppbild

Coppersmith’s Brewery

Coppersmith’s Brewery

Coppersmith’s Brewery

Ett småskaligt bryggeri som satt Västerås och Västmanland på ölkartan.

Sedan debuten på Systembolaget under sommaren 2014 med Coppersmith’s White IPA har detta småskaliga bryggeri inte bara introducerat sig självt som en innovatör inom ölbryggning, utan också som en kulturell aktör som förenar lokalsamhället genom hantverksmässig öl. Coppersmith’s samarbeten, speciellt med The Steam Hotel och andra framstående lokala etableringar, har lett till skapandet av en öl som är unik för Västerås, vilket ytterligare cementerar deras roll som en viktig aktör i stadens sammanhållning och stolthet.

En viktig milstolpe nåddes 2018 när Coppersmith’s lanserade Laitilan Kukko Helles, vilket snabbt blev Sveriges mest sålda hantverksöl. Detta framsteg speglar Coppersmith’s dedikation till att upprätthålla och hylla lokal och närproducerad ölkultur genom olika evenemang och festivaler.

Utforska Bryggeriet och Upplev Bar-kulturen
Coppersmith’s har inte bara gjort sig ett namn genom sin öl; de har aktivt byggt ut sin närvaro i Västerås. Från informativa bryggerivisningar till att öppna sin egen bar, ta delägarskap i Rocklunda Restaurangen, och lansera det uppskattade "Beergarden & BBQ"-sommarkonceptet, visar de på en mångsidighet som sträcker sig bortom bryggkitteln. Dessa initiativ inbjuder inte bara till smakupplevelser utan också till gemenskap och festligheter under hela året.

För mer information om bryggerivisningar och upplevelser på baren, besök Coppersmith’s officiella webbplats: https://coppersmiths.se/. Där hittar du allt du behöver för att planera ditt nästa äventyr inom den fascinerande världen av hantverksöl, mitt i hjärtat av Västerås.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål