Boka besöksmål
Visit vastmanland Hjalmarekanal kryssning toppbild Visit vastmanland Hjalmarekanal kryssning toppbild

Arboga Rederi

Båtturer på Hjälmare kanal Arboga Rederi

Arboga Rederi

Kanalen är mycket vacker och omväxlande. Förutom slussar upplever ni vackra jordbrukslandskap, små sjöar och den trolska Bergskanalen som ligger insprängd i urskogen.

Turer på Hjälmare kanal avgår från Örebro och Arboga. Man får på dessa turer även uppleva en sjötur på Hjälmaren, Svartån och Örebro kanal och sluss. På turerna serveras goda ombordlagade luncher, fika och goda drycker till dem som önskar. Ni guidas också om sevärdheter och kanalens historia av Arboga rederiets kaptener. Efter avslutad kryssning hämtas man upp av bussar och kör tillbaka till avgångshamnen.


Avgång Örebro till Arboga (Hjälmare docka) Avg Örebro 28 juni-30 augusti

Avgång Arboga (Hjälmare docka) till Örebro avgång Arboga 29 juni-31 augusti


TRUBADUR- Räkafton

Följ med på en tretimmars trevlig och fartfylld räkafton på Hjälmaren eller Hjälmare kanal! En perfekt tur för både par, kompisgäng eller företagsevent. Räkor i överflöd, bröd, sallad, dressing, aioli, mm. De har duktiga trubadurer som underhåller på resan. Fullständiga rättigheter.

Önskas alternativ mat har de flera rätter: Bakpotatis med kycklingröra eller vegetarisk röra, Ugnsbakad lax med dillromsås och kokt potatis, Fläskfilé med kokt potatis, Rostbiff med potatissallad, Kycklingsallad, Grekisk sallad. (obs special mat måste förbeställas)

Hjälmare kanalkryssning: Pris vuxen 520kr, barn 260kr inkl. returbuss
Datum: Örebro - Arboga 27 juni - 29 augusti, Arboga - Örebro 28 juni - 30 augusti

Räkafton: Pris vuxen 390kr, barn 185krDatum 27 juni - 29 augustiBesöksmål i närheten

Relaterade besöksmål