Visitvastmanland aktivtuteliv bjornogarden toppbild 2023 Visitvastmanland aktivtuteliv bjornogarden toppbild 2023

Aktivt Uteliv Björnögården

Aktivt Uteliv Björnögården

Aktivt Uteliv Björnögården

Friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården ligger i det natursköna friluftsområdet Björnö på en ö i utkanten av Västerås. De erbjuder både boende, mat och framförallt massor av utomhusaktiviteter, sommar som vinter.


Här hittar du deras utmanande höghöjdsbana, nybörjarvänliga paddelvatten, en familjevänlig mountainbike led och vintertid även en plogad skridskobana på Mälaren. Hos Aktivt Uteliv kan du hyra modern sport– och friluftsutrustning eller hänga med på någon av de kurser eller guidade turer som de arrangerar. Du behöver inga förkunskaper utan personalen hjälper dig att prova ut och ställa in utrustningen för en trygg och säker upplevelse.

På Björnögården hittar du även caféet Wåffelbaren som erbjuder spännande och välsmakande konceptvåfflor i alla tänkbara storlekar och former. De har både matvåfflor och dessertvåfflor. Ett stenkast från gården ligger Aktivt Utelivs stugby med tio stugor med självhushåll i olika storlekar. Här kan du vakna upp med betande hjortar utanför dörren och sedan ta ett svalkande dopp i Mälaren nedanför stugbyn. Mitt i naturen, men nära stadens puls.

På Aktivt Uteliv - Björnön hittar du också vedeldade bastu med sjöutsikt den går att hyra alla dagar i veckan. Den har plats för 16 personer, duschrum, relaxrum med pentry och badbrygga nedanför.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål