Visit vastmanland herrfallet camping toppbild Visit vastmanland herrfallet camping toppbild

Herrfallet fritids- och konferensanläggning

Vid Hjälmarens strand Herrfallet fritids- och konferensanläggning

Herrfallet fritids- och konferensanläggning

Herrfallet är ett härligt friluftslivsområde som passar de flesta. Tack vare campingen finns det möjlighet att bo över eller hyra en kanot för att ta en tur på Hjälmaren. Här finns möjlighet till fiske – eller varför inte en lat dag på stranden?


Herrfallet har camping, stugby, konferenslokaler och rum i timmerhuset, men också mängder av aktiviteter för dem som inte övernattar. Här finns en fin badplats, stor lekplats och härliga grönytor för lek och spel. Du kan hyra trampbilar, trampbåtar, kanot och roddbåt och spela paintball. För den som vill fiska är spöfisket fritt i Hjälmaren, där abborre, gädda och gös nappar. Under augusti och september kan man boka kräftfiske på Herrfallets vatten. Herrfallet är dessutom något av ett eldorado för hundägare, med många olika arrangemang.

Medhavd matsäck smakar alltid gott, men den som inte brett några mackor äter på Herrfallets restaurang. Under för- och eftersäsong har restaurangen öppet de flesta helger men från skolavslutningen är det öppet varje dag. Här finns närmare 50 stugor i olika utföranden. Det är med andra ord en utmärkt plats att semestra, oavsett om du kommer utan eget boende eller med husvagn, husbil eller tält. På området finns servicebutik och en restaurang med fullständiga rättigheter. Här finns också bastu och grillkåta, samt två fina servicehus med allt som hör därtill. Det finns minigolfbana, beachvolleyplan, fotbollsplan, motionsspår och lekplats på anläggningen och du kan hyra kanot, rodd- eller trampbåt och trampbilar.


Längs den kilometerlånga stranden kan du hitta nya smultronställen och kanske en egen sandstrand i en badvik.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål