Visit vastmanland svartadalen toppbild 1
Visit vastmanland svartadalen toppbild 1

Paddling

Paddling

En fantastisk upplevelse

Utfors­ka Väst­man­lands mån­ga åar och sjöar genom att gli­da fram i en kan­ot, kajak.

Ta in still­heten , naturen och vild­marken och njut. Väst­man­land är rikt på sjöar och vat­ten­drag. Var man än befinner sig i länet är det nära till åar, kanaler och sjöar. Som gjor­da att sak­ta gli­da fram på i kan­ot eller kajak. Ta med egen kan­ot eller hyr. Köp ett färdigt paket, en dag­sut­fly­kt eller en tur över flera dagar – du väl­jer det som pas­sar bäst för att upp­täc­ka ditt out­door äventyr!

Utvalda besöksmål inom ”Paddling”

Aktivt Uteliv Björnön drönar bild två stycken som paddlar kajak

Aktivt Uteliv - Paddling

Björnögården har varit friluftscenter sedan 40-talet och har alltid erbjudit paddling i någon form. Idag mer än någonsin eftersom Aktivt uteliv som driver friluftscentret idag är experter på paddling.

Visitvastmanland aktivtuteliv bjornogarden toppbild 2023

Aktivt Uteliv Björnögården

Friluftscentret Aktivt Uteliv Björnögården ligger i det natursköna friluftsområdet Björnö på en ö i utkanten av Västerås. De erbjuder både boende, mat och framförallt massor av utomhusaktiviteter, sommar som vinter.

Naturnära på Edens Garden

Edens Garden

John & Mandy de Jong driver boendet Edens Garden och arrangerar naturnära friluftsliv upplevelser inom ramen för Eko-turism. Boendet är lantligt-, småskaligt-, autentiskt-, och befinner sig inom Svartådalen och därmed närintill naturreservatet Hälleskogsbrännan. Hos Edens Garden kan du även hyra kanot, cykel och fiskebåt. Öppet året runt!

Visit vastmanland kolarbyn toppbild2

Kolarbyn Eco Lodge

Bo i Kolarbyn Eco Lodge, även kallat Sveriges mest primitiva vandrarhem.Här finns ingen elektricitet, inga duschar, ingen materiell lyx alls, faktiskt – bara naturen och mystiken. Och det är just precis därför du kommer att älska att vara här.

Paddlar canadensare vid sluss Strömsholmskanal

Lakeside Adventure

Äventyrsaktiviteter med fasta och bokningsbara turer. Samt uthyrning av friluftslivutrustning. De erbjuder även unika boende längst Strömsholms kanal.

Canadensare uppdragen vid strandkanten vid solnedgång

Nordic Discovery

Upplev spännande äventyr i vildmarken året om. Var med om aktiva naturupplevelser i ett av Sveriges största naturvårdsområde. Guidade turer med paddling och vandring eller bäver- och älgsafarin i ett av landets vilttätaste vildmarksområden.

Visit vastmanland Kanottur Sala 2 toppbild

Outdoor Vagabond - Paddling

Följ med på en fantastisk natur- och kulturguidning längs Salas historiska vattenvägar! Här ser du vyer över bäverhyddor och häckningsöar som växlas med spår efter människans fascinerande uppfinningsrikedom och hårda slit från den tid då vattensystemet konstruerades. Här paddlar man både i djungellika kanaler och öppna sjöar omgivna av skog och gamla stugor.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.