Sommarbild på Strömsholms slott Sommarbild på Strömsholms slott

Strömsholms Slott

Kungliga slottet Strömsholms Slott

Strömsholms Slott

Slottet är byggt där Kolbäcksåns strömmande vatten flyter ut i Mälaren. Kungliga resenärer övernattade gärna här på resor söderut och än idag är slottet med de gröna omgivningarna ett omtyckt utflyktsmål där många människor tar en picknick ut i det gröna.

Strömsholm är ett fantastiskt besöksmål vid Mälaren med gamla ekar, ett vackert slott och hästhagar. Slottet inrymmer ett slottskapell och många bröllopspar väljer Strömholms romantiska miljö för sina vigslar. När slottet inte är öppet kan du gå runt i slottsparken och se de gamla träden och köksträdgården. Här ligger också Strömsholms slottskafé, inrymd i en byggnad med anor från 1700-talet. Här serveras kaffe, te, läsk, bakverk, smörgåsar och våfflor. Runt omkring slottet finns många olika vägar och stigar du kan vandra på. Strömsholm är även ett hippologiskt centrum med bland annat årliga hästtävlingar.

Galopptävlingar på Strömsholm

Varje år avgörs Svenskt Grand National och en rad andra löpningar på anrika Strömsholm. Det är en dag fylld av kapplöpningar, färgglada ryttare och strålande ägare, alla fyllda av förväntningar och hopp om kommande segrar. Galoppsport när den är som bäst. Att komma till Strömsholm innebär inte bara att man deltar i en folkfest och en av landets största picknicks utan även att man är med om ett stort stycke kulturhistoria.

Det är en riktig folkfest där picknick-filtarna radas upp och folk njuter av den vackra miljön och den spännande galoppen. Det rids flera hinderlopp under dagen men även slätlopp samt ponnygalopp. I Strömsholm har hästen haft en central roll sedan mitten av 1600-talet och området har utvecklats från att vara en internationell stuteriverksamhet till att främst vara ett viktigt utbildnings- och tävlingscentrum.

Se öppetdagar länk: Öppettider

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål