Visit vastmanland delia och datiden toppbild Visit vastmanland delia och datiden toppbild

Deila och Dåtiden

Deila och Dåtiden

Deila och Dåtiden

Nina Deila från Deila och Dåtiden håller uppskattade historiska turer runtom i Västerås, året om och oftast klädd i tidsenliga kläder. Ibland kan det dyka upp en och annan statist också, speciellt under höstlovsturerna.

Västerås är en av de äldre städerna i Sverige och det finns mycket historia att välja ifrån. Staden är ungefär 1000 år gammal, men ute vid mäktiga vikingaområdet Anundshög har det varit mänskliga aktiviteter längre än så.
Nina har hela 17 olika egna turer att välja mellan och hon fördelar flera av dem som öppna turer över året, där var och en som vill gå löser en biljett. Det går också att boka henne för privata turer för företag, föreningar och olika sällskap. Även bussresor.

Så frågan är – vad vill du höra om? Kungshögar, gravfält och runstenar? De mystiska tunagravarna? Västerås Domkyrka? Kyrkbacken och bödeln? Gustav Vasa och danskarna? Reformationsriksdag? Västerås slott? Erik XIV och ärtsoppan? Den färgstarke Sam Lidman och Djäkneberget? ASEA, företaget som ändrade stadens kurs, och Kopparlunden? Om kvinnliga rösträttskämpar? Det högteknologiska gamla ångkraftverket? Historiska apotek och farsoter? Bryggerihistoria? All detta och lite till finns att promenera till! Välkomna!

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål