Visit vastmanland fiskarfruns cafe 1

Ängsö Fisk

Ängsö Fisk

Ängsö Fisk

I Ängsö arkipelagen och naturreservatet Ängsö i Västerås hittar man Per och Pauline Vidlund som driver Ängsö Fisk och Fiskarfruns Café. Hos Ängsö Fisk köper du färsk & rökt fisk direkt från fiskaren. Per är den sjätte generationen i en familj som bedriver yrkesfiske i Mälaren året runt. Sommartid kan du äta och fika gott i en mysig miljö på fiskarfruns café som ligger intill.

Levererar fisk till stjärnkrögare
Ängsö Fisk säljer och serverar svenskfångad fisk med mycket hög kvalitet. I traditionella gårdsbutiken kan man köpa kvalitetsfisk över disk. Tack vare sin höga kvalité så är Ängsö Fisk, leverantör till ett flertal stjärnkrögare bl.a. Lux dag för dag, Volt, Operakällaren, Taxinge Krog, Fäviken Magasinet. Verksamheten har ett starkt engagemang i en hållbar destinationsutveckling och en levande landsbygd och blev också vinnare av Stora turismpriset 2020 i Västmanland.

Fiskarfruns Café

Fiskarfruns Café serverar fisktallrikar, räksmörgås och det bakas kaffebröd på plats. Du kan även njuta av god glass. Hela anläggningen är anpassad för rörelsehindrade. Du kan komma med båt och passa på att köp med dig fisk från deras fiskaffär.
Cafeét har 2 små rum på övervåningen som rymmer ca 8 - 10 pers/rum. På nedre våningen finns ett rum ca 20-25 sittplatser. Ute finns 200 sittplatser på olika nivåer i trädgården en del under den vackra körsbärsträden. De har även ett 40-tal sittplatser i den gamla logen som är en utav Ängsöns äldsta byggnader med vasstak invändigt. Hundar är välkommen att följa med att sitta med inne i Logen och utomhus vid borden. Men får inte följa med in i Cafébyggnaden.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål