Visit vastmanland gardsjo alpark toppbild Visit vastmanland gardsjo alpark toppbild

Gårdsjö Älgpark

Ingen lämnas oberörd! Gårdsjö Älgpark

Gårdsjö Älgpark

Ett minne för livet! Många svenskar har sett älgar. Men så nära som hos Gårdsjö Älgpark kommer man inte ute i naturen. Här är du i naturen, och ändå riktigt nära älgar som rör sig fritt. Det är stort och minnesvärt.


Älgturen

En älgtur på Gårdsjö Älgpark kallas också älgsafari. Du anländer i god tid (turen väntar inte) och checkar in i receptionen. Därifrån går du till vagnarna och åker ut i grupp tillsammans med Älgmannen själv. Turen tar omkring en timme och är utomhus hela tiden. Alla som vill kan åka med, barn, gamla, handikappade. Du får veta mycket om älgarna och hur de lever, både vilt och här i parken, och det finns möjlighet att ställa frågor under turen. Turen görs alltid på svenska och engelska om det finns efterfrågan för detta.

Närkontakt
Du kommer riktigt nära älgarna. De är vana vid besökare som kommer ut på vagnarna och kommer gärna fram och inspekterar gästerna. Ibland kommer de till och med så nära att du får röra vid dem. De är stora, mäktiga djur och det är en speciell upplevelse att ha dem så nära. Det finns tre viktiga regler att följa på våra älgsafaris. Du får ALDRIG kliva av vagnen. Och du får aldrig klappa en älg på rumpan. Alla reglerna finns till för din egen, dina medpassagerares och älgarnas säkerhet.

Info om tider för Älgsafari hittar du på deras hemsida:

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål