Boka besöksmål
Fin röd stuga med vita knutar på Aggarön Fin röd stuga med vita knutar på Aggarön

Sjöevent - Uthyrning stugor Aggarön

Hyra stuga på Aggarön Sjöevent - Uthyrning stugor Aggarön

Sjöevent - Uthyrning stugor Aggarön

Aggarön, Mälarens pärla. Boka boende i en lantlig miljö. Här kan du koppla av ordentligt i lugnet med vilda djur som springer runt knuten.

Aggarön, Mälarens pärla. Boka boende i en lantlig miljö. Här kan du koppla av ordentligt i lugnet med vilda djur som springer runt knuten.

Ön har ett rikt djurliv och är hem för dovhjort och rådjur samt emellanåt även älg. Aggaröns historia går tillbaka till Vikinga tiden. Aggarön köptes 1942 av Henry Koux. Han var tyskättad och bosatt i Sverige sedan 1917. Henry Koux var under 1930-talet ordförande i tyska handelskammaren i Stockholm. Han stängde under denna tid Aggarön från besökare, vilket skapade många rykten om vad som skedde på ön.


Aggarön gästades av landshövdingar, friherrar och var engång en Mälarö med högst ovanlig lyx med ett kosmopolitiskt umgänge från bland annat Nazityskland och axelmakterna och ett favorit tillhåll för Hermann Göring, där han brukade jaga fasaner. Enligt skrönor så ligger det begravd en Naziskatt någonstans på ön som gömdes strax före krigets slut.


Idag är ön en av Västerås skärgårds naturskatter och en populär tillflyktsort för dem som vill uppleva natur och stillhet. På natursköna Aggarön i Västerås skärgård finns det möjlighet att hyra fem stycken charmiga stugor med Mälaren alldeles runt hörnet. Utsikten är härlig och stugorna ger verkligen en gemytlig känsla. Åk ut med kompisgänget, familjen eller själv och upplev Aggaröns natur. För bokning av stuga gå in på Sjöevents hemsida.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål