Visitvastmanland vasterasdestelleri toppbild Visitvastmanland vasterasdestelleri toppbild

Västerås Destilleri

Västerås Destilleri

Västerås Destilleri

Hantverksmässig ginproduktion tar Västerås & Västmanlands dryckeskultur till nya höjder

Grundat av de passionerade entreprenörerna Emmelie Fallberg och Salar Azizi 2021, har detta unika destilleri snabbt blivit känd för sin expertis inom ginframställning. Med en ambition att ständigt introducera nya smaker och varianter, står Västerås Destilleri i centrum för en spännande utveckling inom svensk spritproduktion.

Från en blygsam start till en framträdande plats på Systembolagets hyllor, har Västerås Destilleri vuxit exponentiellt.Denna framgång, kombinerad med etablerade relationer med restauranggrossister, har cementerat destilleriets rykte som en av de mest lovande aktörerna i svensk dryckesindustri.

Men det är inte bara om försäljningssiffror det handlar; vid hjärtat av Västerås Destilleri ligger ett djupt engagemang för hantverket bakom gintillverkning. Med en produktlinje som spänner från klassisk London dry gin till säsongsspecifika double distilled-sorter, betonar destilleriet vikten av kvalitet och innovation i varje droppe.

En Inbjudan till Upptäcktsfärd

För den nyfikne erbjuder Västerås Destilleri unika ginprovningar direkt vid sidan av deras trogna kopparpanna, Doris. Besökare uppmanas att dyka in i en värld av smaker, antingen som en del av en större grupp eller som enskilda dryckesentusiaster. Varje provning är en chans att djupdyka i destilleringsprocessen, utforska de noggrant utvalda och ekologiska råvaror som används, och förstå den kreativitet och det experimentella tänkande som driver Västerås Destilleri.

Bokningar för dessa provningar hanteras smidigt via destilleriets "Kalender"-flik, där gäster kan välja en dag som passar för besöket. För den som vill dela med sig av denna unika upplevelse, erbjuder destilleriet presentkort för ginprovningar – den perfekta gåvan för varje ginälskare.


Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål