Visit vastmanland baver simmar
Visit vastmanland baver simmar

Djurliv

Djurliv

Utvalda besöksmål inom ”Djurliv”

Naturnära på Edens Garden

Edens Garden

John & Mandy de Jong driver boendet Edens Garden och arrangerar naturnära friluftsliv upplevelser inom ramen för Eko-turism. Boendet är lantligt-, småskaligt-, autentiskt-, och befinner sig inom Svartådalen och därmed närintill naturreservatet Hälleskogsbrännan. Hos Edens Garden kan du även hyra kanot, cykel och fiskebåt. Öppet året runt!

Visit vastmanland gardsjo alpark toppbild

Gårdsjö Älgpark

Ett minne för livet! Många svenskar har sett älgar. Men så nära som hos Gårdsjö Älgpark kommer man inte ute i naturen. Här är du i naturen, och ändå riktigt nära älgar som rör sig fritt. Det är stort och minnesvärt.

Visitvastmanland kolmstahojden alpacka toppbild

Kolmstahöjdens Alpacka

Alpackor är stillsamma men nyfikna djur med fluffig päls och vänlig uppsyn. Strax utanför Västerås hittar du Kolmstahöjdens Alpacka Här bokas ett sällskap i taget så att mötet med djuren sker i lugn och ro.

Visit vastmanland kungsbyn toppbild

Kungsbyns djurpark

Västerås egna djurpark, Kungsbyn! Här kan du slappna av i lantlig miljö. En perfekt dagsutflykt med barnen eller varför inte som vuxen . Du får träffa skogens konung, men också mer exotiska djur som Lemurer, Alpaca och Fågelspindlar.

Canadensare uppdragen vid strandkanten vid solnedgång

Nordic Discovery

Upplev spännande äventyr i vildmarken året om. Var med om aktiva naturupplevelser i ett av Sveriges största naturvårdsområde. Guidade turer med paddling och vandring eller bäver- och älgsafarin i ett av landets vilttätaste vildmarksområden.

Visit vastmanland norrangens alpacka toppbild

Norrängens Alpacka

Bo på en Alpacka gård där du kan känna gräset mellan tårna, klappa djuren och njuta av naturen. Här får du en annorlunda och unik upplevelse med skogen som granne och med närheten till charmiga Sala med mycket att uppleva.

Visit vastmanland wild sweden toppbild

Wild Sweden

Följ med Wild Sweden’s erfarna guider ut i skogen för att spana efter vilda djur i skogarna kring Skinnskatteberg, i små grupper, under säsongen maj – september.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.