Boka besöksmål
Visitvastmanland angso camping toppbild1 Visitvastmanland angso camping toppbild1

Ängsö Camping

Ängsö Camping

Ängsö Camping

En naturskön camping på vackra Ängsö vid Mälaren.

Belägen i vackra Ängsö naturreservat, halvvägs mellan Enköping och Västerås, erbjuder Ängsö Camping en fridfull reträtt för familjer och naturälskare. Med 180 elplatser och generösa utrymmen för el-fri camping, framträder denna camping som ett utmärkt val för både husvagnsentusiaster, husbilsägare och tältäventyrare.

Campingens har två fullt utrustade servicehus. Här hittar besökarna allt de behöver för en bekväm vistelse: moderna toaletter, kompletta duschanläggningar kostnadsfritt, anpassade faciliteter för handikappade, en välförsedd tvättstuga, och latrintömning. Köket inbjuder till såväl handdisk som enkel matlagning, vilket gör det lätt att förbereda en måltid under stjärnorna.

Aktiviteter på Ängsö Camping är många. För de lekfulla väntar en rymlig lekpark, och för sportintresserade finns möjligheten att testa sina färdigheter i minigolf. Området bjuder också in till avkopplande grillkvällar, sjönära äventyr i båthamnen och upptäcktsfärder i de omgivande strövområdena. För soliga dagar erbjuder campingen två barnvänliga stränder med både sand och gräs – den ena prydd med en inbjudande badbrygga. För de som föredrar att bada i avskildhet finns omklädningshytter och toalettanläggningar.

På Ängsö Campings reception finner gäster en liten butik med färskvaror för de dagliga behoven och en servering med fullständiga rättigheter. Under högsäsongen och midsommar blir serveringen platsen för festligheter och samvaro.

Äventyret fortsätter utanför campingområdet. Besökare kan utforska Ängsö Golfbana, den lokala fiskhandlaren och gårdscafét, det anrika Ängsö slottet, och den lekfulla Kungsbyns djurpark. För shopping och service är Hälla köpcenter endast en kort bilresa bort, komplett med matbutiker, apotek, och andra nödvändigheter.

Inte långt från campingen vilar Anundshög, en historisk skatt fylld med vikingalämningar som tar besökare tillbaka till 900-talets Sverige.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål