Visit vastmanland golf artikel toppbild
Visit vastmanland golf artikel toppbild

Golf

Golf

Västmanland är det perfekta resmålet för en golfupplevelse

Det finns omkring 261 green­er förde­lat på 14 golfk­lub­bar i hela Väst­man­land. Med oli­ka nivåer inom cir­ka 50 minut­ers avstånd med bil. Det Väst­man­länd­s­ka land­skapet är vari­er­at och ger dig möj­lighet att uppl­e­va golf­banor med storar­tad utsikt vid Mälaren, till lum­mi­ga park­banor, utmanande skogsbanor.

Utvalda besöksmål inom ”Golf”

Visit vastmanland angso golfklubb kulbbhus toppbild

Ängsö Golfklubb

Banan är en kombinerad skogs- och parkbana som både nybörjare och elitspelare har stor glädje av att spela då stora variationer kan göras tack vare många utslagsplatser och relativt stora greener.

Visit vastmanland arboga golfklubb henrik mill toppbild

Arboga Golfklubb

Fem minuter från Arbogas stadskärna ligger Arboga Golfklubb fint inbäddad i gran- och björkskog. Banan är en vackert belägen park- och skogsbana med erkänt fina greener

Visitvastmanland fagersta golfklubb henrik mill toppbild

Fagersta GK

Fagersta golfklubb är en familjär bana i sjö- och naturskön miljö i Hedkärra utanför Fagersta.

Visit vastmanland frosaker golf club toppbild

Frösåker Golf & Country Club

Frösåker Golf & Country Club erbjuder er ett miljöombyte utöver det vanliga där ni kan njuta av deras härliga konferenslokaler, spela padel, golf eller vandra i det vackra naturreservatet för att sedan avrunda dagen med god mat och spa.

Visit vastmanland fullero golf henrik mill toppbild

Fullerö Golfklubb

Fullerö Golfklubb ligger i västra Västerås, men ändå på ”landet” 6 km från stans centrum. Klubben har bland annat en 18-hålsbana, en närspelsbana, restaurang, boende, pro, shop och ett stort och populärt träningsområde.

Visit vastmanland halla golf toppbild

Hälla Golf

En komplett golfanläggning med allt för golfaren och familjen. Ligger precis vid infarten till Hälla Shopping.

Visit vastmanland Koping GK stallplatser Henrik Mill 005 toppbild

Köpings Golfklubb

En härligt varierande park- och skogsbana i vacker natur med Valstaån som kommer i spel på flera hål. Boka Golfpaket med boende vid golfbanan. Här finns också populära ställplatser för husbilar.

Visitvastmanland salagolfklubb toppbild

Sala Golfklubb

Fantastisk pärla i Västmanland med 27 utmanande golfhål slingrande i en riktigt mysig park och skogsmiljö

Visit vastmanland skerike golfklubb toppbild

Skerike Golfklubb

Skerike GK ligger nära centrala Västerås, endast 6 km från centrum. När du kommer ut till Skerike GK kommer du uppleva ett lugn som du endast hittar på landet och ute i naturen.

Visit vastmanland Tortuna GK Henrik Mill toppbild

Tortuna Golfklubb

Är belägen i ett naturskönt område en kort bit utanför Västerås och på bekvämt avstånd från Enköping. Klubben bildades 1990. De erbjuder dig en härlig gemenskap och en bra blandning av tävlingar och motionsspel.

Visit vastmanland vasteras golfklubb toppbild

Västerås Golfklubb

Är en välskött 18 håls anläggning med en restaurang som serverar mat och dryck av högsta kvalitet. I shopen/information finns även ett välsorterat sortiment av klubbor, bollar, skor, kläder, vagnar, peggar. Shopen hyr även ut golfbil samt trehjuliga golfvagnar.

Alla kategorier

Visit vastmanland mtb tobbe oman action

Aktiviteter

Lugn och ro eller full fart – i Västmanland finns aktiviteter för de flesta smakriktningar. Vad sägs om att välja mellan antingen en stilla båttur på en idyllisk kanal eller höga hastigheter i en ribbåt på Mälaren? Eller varför inte upptäcka Västmanland från cykelsadeln!

Visit vastmanland barnofamilj toppbild

Barn & Familj

Kolossalt kul för hela familjen! I Västmanland finns mycket roligt att göra och uppleva för en barnfamilj. Här är några av guldkornen, som ett fartfyllt actionbad för vattenälskarna eller en spännande silvergruva för de historieintresserade.

Visit vastmanland the steam hotel toppbild kategori boende

Boende

Oavsett om du vill bo i en lyxig herrgård eller betydligt mer primitivt kan du hitta hem i Västmanland.

Visit vastmanland historia toppbild2

Kultur & Historia

I Västmanland finns många spännande museer att besöka. Här finns också ovärderliga kulturskatter i form av fornminnen och kanaler som är flera hundra år gamla. Här finns dessutom flera fina friluftsmuseer.

Visit vastmanland Kajplats 9 koket

Mat & dryck

I Västmanland finns många godbitar! Läs mer om några av alla våra smakfulla matupplevelser, allt från prisbelönt gastronomi med lokala förtecken i Färna till en saluhall i Västerås som är till bredden fylld av lokala delikatesser.

Visit vastmanland stromsholmskanal angbat stilla vatten

Natur & äventyr

På land, i vatten, i luften eller under jorden. I Västmanland finns natur & äventyr av alla de slag. Missa till exempel inte de historiska vattenvägarna Strömsholms kanal och Hjälmare kanal, eller de hisnande upplevelser under jord i Sala Silvergruva.

Visit vastmanland Clifford Shirley sevardhet

Sevärdheter

Storslagen natur och historiska spår från förr. Västmanland bjuder på många sevärdheter. Här är ett axplock av dem, allt från en förtrollande blå grotta till en kanal som började grävas på Gustav II Adolfs tid.

Vist vastmanland skultuna decorated box shopping design toppbild

Shopping & design

I Västmanland kan du shoppa stilsäkert, oavsett om det är modern design, gedigna bruksföremål eller ätbara delikatesser som du är ute efter.