Visit vastmanland vedbobacken vinter toppbild

Vedbobacken

En riktig skidanläggning - i Västerås Vedbobacken

Vedbobacken

Vedbobacken är en stadsnära skidanläggning i Västerås som erbjuder skidåkning på hemmaplan! 5 nedfarter i varierande svårighetsgrad från grönt till rött, och 3 liftar.


Vedbobacken är den lilla anläggningen med det stora utbudet. Vedbobacken är belägen centralt i Västerås tätort och kan enkelt nås med både kollektivtrafik och egen bil. Här finns ankarlift till toppen och en knapplift samt nytt skidband vid barnbacken. Fallhöjden är 50 m och total pistlängd 1200 m. Vedbobacken har en helt egen nedfart riktad till dig som gillar att hoppa och raila. Svårighetsgraden varierar från riktigt stora hopp till lite mindre. Deras rails kommer från världsledande Scandinavian Shaper.


Nedanför backen finns liftkortsförsäljning, skiduthyrning, café och grillplatser med ved! Här finns också konstsnöspår på 2,1 km för den som vill åka längdskidor! Vid anläggningen finns även en pulkabacke som passar barnfamiljer. Avsedd pulkabacke finns i anläggningen som håller öppet samma tider som liftarna. När liftarna är stängda räknas anläggningen som arbetsområde och maskiner och arbete kan då förekomma i nedfarterna vilket medför att obehöriga äger ej tillträde till anläggningen under dessa tider.


För priser gå till vedbobackens hemsida: https://vedbobacken.se/


Liknande besöksmål

I närområdet