Boka besöksmål
Visit vastmanland Kanottur Sala 2 toppbild
Visit vastmanland Kanottur Sala 2 toppbild

Outdoor Vagabond - Paddling

Upplev vildmarken Outdoor Vagabond - Paddling

Outdoor Vagabond - Paddling

Följ med på en fantastisk natur- och kulturguidning längs Salas historiska vattenvägar! Här ser du vyer över bäverhyddor och häckningsöar som växlas med spår efter människans fascinerande uppfinningsrikedom och hårda slit från den tid då vattensystemet konstruerades. Här paddlar man både i djungellika kanaler och öppna sjöar omgivna av skog och gamla stugor.

På denna guldkantade natur- och kulturupplevelse får ni både uppleva Salas vackra natur och dess anrika historia. Under en heldag paddlar ni tillsammans med er guide genom en del av det enorma vattensystem som tidigare utgjorde en oumbärlig del i Salas gamla silverproduktion. Vi paddlar både i djungellika kanaler och öppna sjöar omgivna av skog och gamla stugor. Under turen går vi i land på en naturskön plats för att förtära en härlig vildmarkslunch med kaffe och fika.

Bra att veta:
Kanotturen genomförs i både ur och skur och ställs endast in vid extrem vindstyrka eller direkt överhängande åskoväder, i vilket fall turen återbetalas i fullo. Detta är ett heldagsäventyr som förutsätter en viss fysisk kondition. Paddlingen sker i lugn takt och uppgår i ca 4 timmars paddling med jämna pauser. Ingen tidigare paddlingserfarenhet är nödvändig då er guide kommer att gå igenom grunderna i paddlingsteknik. Vid två tillfällen kommer vi behöva lyfta kanoterna en mindre bit över de gamla dammvallarna, vilket vi alla hjälps åt med. Rekommenderad minimum ålder är 12 år

Pris
Vuxen: 1 950 kr
Ungdom 12-18 år: 1 500 kr

Vad ingår:
Guidad kanottur längs det imponerande vattensystemet Del i tvåmannakanot (kanadensare), flytväst och paddel

  • Lunch med måltidsdryck
  • Kaffe och fikabröd
  • Packpåsar att torrförvara ert ombyte i.

Att ta med:

  • Vattenflaska
  • Solkräm (vid sol)
  • Badkläder
  • Ett extra ombyte ifall ni skulle bli blöta

För mer info och bokning klicka här:


Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål