Visit vasmanland kolarbyn toppbild

Kolarbyn

Sveriges mest primitiva vandrarhem Kolarbyn

Kolarbyn

Bo i Kolarbyn Eco Lodge, även kallat Sveriges mest primitiva vandrarhem. Här finns ingen elektricitet, inga duschar, ingen materiell lyx alls, faktiskt – bara naturen och mystiken. Och det är just precis därför du kommer att älska att vara här.

Naturnära boende

Du bor mitt i granskogen, bredvid bäcken som porlar och sjön som böljar. 12 traditionella kolarkojor väntar på dig, eller varför inte bo i vår lite lyxigare timmerstuga eller en boka en natt i ett hängande trädtält. Alla kolarkojor har en eldstad och du hugger själv din egen ved och kan plocka svamp, bär i skogen runt kojan Tystnad, vildmark och spännande skogsupplevelser, bara ett par timmar från storstadens myller. Ditt besök i Kolarbyn är inte bara en oförglömlig upplevelse, det är även ett viktigt bidrag till de människor som bor i trakten. Tillsammans hjälps vi åt att bevara den natur och kultur ni har kommit för att uppleva.

Ditt bidrag till natur & kultur

Under din vistelse i Kolarbyn kommer du att få prova på en del av det lokala och ekologiska som de valt att arbeta med. Dessutom får maten en extra krydda av ekologi eftersom de väljer miljömärkta produkter så långt det är möjligt. Kolarbyn är en logianläggning byggd i naturmaterial. De undviker naturligtvis kemikalier och gifter. En del av intäkterna som kommer in till Kolarbyn går direkt till bevarande av natur och kulturvärden i form av olika projekt.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål