Visit vastmanland engelsbergs pensionat toppbild

Engelsbergs Pensionat

anno 1907 Engelsbergs Pensionat

Engelsbergs Pensionat

Klassisk romantik och pensionatskänsla från förra seklet. Engelsbergs Pensionat är både rofyllt och charmigt med tillgång till trädgård och egen badbrygga 150 meter från huset. En extra kvalitet är den vackra utsikten över den fiskrika sjön Åmänningen.

Engelsbergs Pensionat ligger mitt i lilla Ängelsberg. Orten sägs ha grundats av Englike Engelbrektsson, farfar till den berömde upprorsledaren Engelbrekt Engelbrektsson som levde under 1400-talets första hälft. I Ängelsberg kan man besöka Engelsbergs bruk som är ett järnbruk med anor från slutet av 1600-talet. Bruket restaurerades på 1970-talet och är ett världsarv sedan 1993. Den som tycker om konst kan ta sig en titt på Skulpturparken. Man kan även besöka antikbutiken Galleri Ängelsbergs brukshandel och äta på restaurang Nya Serveringen.


I Åmänningen ligger också Oljeön med sin egen historia. Namnet kommer sig av oljeraffinaderiet som byggdes på ön redan 1876 och som fortfarande går att besöka. Det lär vara det äldsta bevarade oljeraffinaderiet i världen. Oljeön går att nå med båt under säsong. Den som tycker om att paddla kan hyra kajak på pensionatet. Det finns även cyklar att hyra.

Huset som Engelsbergs pensionat har sin verksamhet i uppfördes 1907 och sekelskifteskänslan lever fortfarande kvar. Det finns tre dubbelrum. Man kan även hyra en hel våning om man så önskar. Vidare finns en stor altan och egen trädgård att njuta av. Frukost ingår i priset (kyl fylld med frukostvaror) som kan dukas upp på altanen. Frukosten består vanligtvis av yoghurt, fil och flingor, mjukt och hårt bröd med pålägg, ägg, frukt.

Besöksmål i närheten

Relaterade besöksmål